SCHRIJFACTIVITEIT: HAIKU

Haiku is een vorm van Japanse dichtkunst waarin de natuur, of iets in de natuur, centraal staat, geschreven in drie regels van 5, 7 en 5 lettergrepen. We accepteren alleen gedichten in tekst.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Warm

Publicatie: | Bennie Sieverink
Het is warm, wat heet 
Het is wel erg warm, tsjonge
Wat heb ik het warm 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
10.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Erg actueel!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
10.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Simpel en daarom juist mooi, met name de openingszin. De slotzin had naar mijn idee nog net iets mooier gekund door geen persoonlijk voornaamwoord te gebruiken, maar bijvoorbeeld het meer neutrale : 'wat is het toch warm.'
Neutraal, net als de twee voorgaande zinnen. De haiku was daardoor iets meer een poëtisch geheel gebleven.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Bennie Sieverink 10.08.22
  Dank Ewald voor de vier sterren. Het is bedoeld als een parodie op de haiku, een versvorm waar ik verder weinig mee heb. 'Wat is het toch warm' sluit inderdaad beter aan bij de eerste twee regels, maar ik vind het opvulwoordje 'toch' niet zo mooi. Alhoewel...
  • Ewald Hagedorn 10.08.22
   @Bennie Sieverink Hoe dan ook, het is inderdaad warm. Bij een strenge winter kun je deze haiku, na een kleine aanpassing, nog een keer gebruiken.
  • Bennie Sieverink 10.08.22
   @Ewald Deze 'haiku' is een verzuchting. 'Wat is het toch warm' zou hier goed passen, de andere oplossing is te gekunsteld, te bedacht.
  • Ewald Hagedorn 10.08.22
   Er zijn meer mogelijkheden, natuurlijk. Bijvoorbeeld: 'Het is zelfs zeer warm.'
   Dan krijg je drie keer 'Het is' onder elkaar. In een verhaal zou dat lelijk zijn, maar in poëzie kan herhaling soms versterkend werken. Het is natuurlijk maar een mening hoor en die is niet zaligmakend.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.