1 post

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 6812 niet laden

 • images/deelname/haiku.jpg
  Haiku is een vorm van Japanse dichtkunst waarin de natuur, of iets in de natuur, centraal staat, geschreven in drie regels van 5, 7 en 5 lettergrepen. We accepteren alleen gedichten in tekst en dus geen afbeelding van een gedicht..
  315 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Vondst

Publicatie op : 02-03-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Vondst

144 Hits.
AANGESPOELD OP HET STRAND
BERICHT ONTCIJFERD, GELEZEN
KRIEBELS IN ZIJN BUIK

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

02.03.21
Feedback:
Wel leuk beeld, maar volgens mij moet een Haiku 5-7-5 lettergrepen hebben. Misschien is het wel zelfs een Senryu (ook 5-7-5). Waar de grens ligt, weet ik ook niet precies, maar Senryu gaat meer over het menselijke/de natuur en een Haiku is meer maatschappijkritisch. Als ik het verkeerd heb moet iemand me maar snel corrigeren.
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Maryse Van Hal 03.03.21
  Zoals het hier gevraagd wordt en het traditioneel is, is het 5-7-5. Moderne haiku's houden zich daar niet meer noodzakelijk aan. Kort en niet rijmend, drukt een zinnelijke ervaring uit, beperkt zich tegenwoordig niet meer tot de natuur. Het verschil met Senryu vind ik ook niet altijd zo eenvoudig, maar eigenlijk ben ik in beide vormen nog een leek. Heb er alleen hier al geschreven en nog maar een paar.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Een uit de hand gelopen verjaardagsfeestje
368
Lezen?
Jong gezin uiteengerukt
305
Lezen?
Het verleden
288
Lezen?
zoek
276
Lezen?
Springen
261
Lezen?