SCHRIJFACTIVITEIT: HAIKU

Haiku is een vorm van Japanse dichtkunst waarin de natuur, of iets in de natuur, centraal staat, geschreven in drie regels van 5, 7 en 5 lettergrepen. We accepteren alleen gedichten in tekst.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Vondst

Publicatie: | Stientje Van de walle
AANGESPOELD OP HET STRAND
BERICHT ONTCIJFERD, GELEZEN
KRIEBELS IN ZIJN BUIK

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
02.03.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Wel leuk beeld, maar volgens mij moet een Haiku 5-7-5 lettergrepen hebben. Misschien is het wel zelfs een Senryu (ook 5-7-5). Waar de grens ligt, weet ik ook niet precies, maar Senryu gaat meer over het menselijke/de natuur en een Haiku is meer maatschappijkritisch. Als ik het verkeerd heb moet iemand me maar snel corrigeren.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Maryse Van Hal 03.03.21
    Zoals het hier gevraagd wordt en het traditioneel is, is het 5-7-5. Moderne haiku's houden zich daar niet meer noodzakelijk aan. Kort en niet rijmend, drukt een zinnelijke ervaring uit, beperkt zich tegenwoordig niet meer tot de natuur. Het verschil met Senryu vind ik ook niet altijd zo eenvoudig, maar eigenlijk ben ik in beide vormen nog een leek. Heb er alleen hier al geschreven en nog maar een paar.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.