• images/deelname/haiku.jpg
  Haiku is een vorm van Japanse dichtkunst waarin de natuur, of iets in de natuur, centraal staat, geschreven in drie regels van 5, 7 en 5 lettergrepen. We accepteren alleen gedichten in tekst en dus geen afbeelding van een gedicht..

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan en verwijderen we.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
21.01.21
Feedback:
De woordspeling is heel leuk. Ik zag het eerst ook niet. Dat heb ik vaker met een haiku of senryu. Later opnieuw lezen wil wel eens helpen, of de reacties bekijken....Knap gedaan!
Show more
21.01.21
Feedback:
Ik vind hem leuk Han! Toen ik pas op Schrijverspunt zat heb ik een dergelijke woordspeling gemaakt. Haiku heette ‘Oersprong’: 0 waarderingen. Ik denk omdat niet iedereen de woordgrap ziet of begrijpt.
Show more
 • Han Maas 21.01.21
  Dank je, Annemarie. Ik heb een tijdje geleden een dialoog hier geplaatst, 'Vier Russen', met dezelfde woordspeling min of meer. Het kan dat je die niet ziet, maar plaats dan geen opmerking als wat je of anderen eraan hebben, met een waardering van één ster. Geef dan geen waardering. Als ik iets niet begrijp, dan vraag ik als ik dat wil om uitleg. Dank je wel!
  • Han Maas 23.01.21
   @Annemarie Steenbergen O NEE! Ik ben je juist dankbaar voor je reactie. De reactie over die ster is naar aanleiding van een andere. Ik was in de veronderstelling dat je die had gelezen. Excuus! Als ik het zo lees kan ik me voorstellen dat je denkt dat ik op jouw reactie zo reageer. Excuus voor de verwarring en nogmaals dank.
  • Annemarie Steenbergen 22.01.21
   Han, ik begrijp niet waarom je boos op mij bent. Volgens mij verwar je mij met iemand anders. Ik heb jou nog nooit één ster ergens voor gegeven. Ik zou graag zien dat je gaat controleren waar de vergissing ligt want ik ben de laatste persoon die iemand zonder aanleiding 1 ster geeft. Groetjes, Annemarie
  • Han Maas 21.01.21
   @Ingrid Fijn om te horen. Hartelijk dank Ingrid.
  • Ingrid Karsten 21.01.21
   Heel goed gedaan han vooral de woordspeling is zeer goed
21.01.21
Feedback:
Ook de muur is erg goed gevonden. De Berlijnse of de Lange. (Ten tijde dat de macht in de USSR lag, Berlijn ligt niet in Rusland.)
@schrijverpunt
Mag ik onderstaande discussie even aangrijpen om de bovenstaande toelichting nog extra toe te lichten.
Is beroeren een vorm van sympathie of een gevolg van de schrijfkwaliteit? Of geen van beide?
Show more