1 post
 • images/deelname/haiku.jpg
  Haiku is een vorm van Japanse dichtkunst waarin de natuur, of iets in de natuur, centraal staat, geschreven in drie regels van 5, 7 en 5 lettergrepen. We accepteren alleen gedichten in tekst en dus geen afbeelding van een gedicht..
  313 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Plofnest (Tanka)

Publicatie op : 14-09-2021

"Ik ontvang graag feedback"

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Plofnest (Tanka)

61 Hits.

'Je zei: een eitje,
maar dit was de afspraak niet!
Dank je de koekoek!
De volgende keer zal ik
er als de kippen bij zijn … !'

  

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

16.09.21
Feedback:
Wat leuk, weer een nieuwe dichtvorm. En gelijk een hele mooie. Knap gedaan Louise.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
15.09.21
Feedback:
Mooi. Aangezien ik met mijn rijmen constant in overtreding ben, juich ik zulke uitzonderingen zoals jouw Tanka alleen maar toe. Zijn al die uitroeptekens echt nodig?
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Louise van der Hee 15.09.21
  Dank je wel, Herscho. Voor je feedback en waardering.
  Dat jouw haiku's en senryu's vaak rijmen vind ik helemaal niet storend, want de rijmende klank kan de sfeer van een gedicht zeker ook positief versterken. Ik lees ze in ieder geval graag. Ik ben blij met je waardering en feedback. En wat die uitroeptekens betreft: inderdaad wel een beetje over de top :)
  P.s. Ik ga deze gedichtjes (Tanka en Kyoko) in het vervolg toch onder 'Vrij vers' plaatsen, want qua het aantal regels (5) en lettergrepen (31) zijn het natuurlijk geen senryu's of haiku's Ik heb mijn laatste reactie hierover bij Ineke geplaatst. Fijne avond nog en succes met al je inzendingen, Herscho.


15.09.21
Feedback:
Zeker leuk, Ineke! Waarom niet gewoon in de rubriek 'Poëzie' of 'Vrije vers' geplaatst?
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Louise van der Hee 15.09.21
  Ik heb ook echt in tweestrijd gestaan, in welke rubriek ik deze tanka zou plaatsen. Dus ik ben blij met je reactie. Mijn motivatie heb ik bij Ineke geplaatst, maar ik zal de volgende tanka's en/ of kyoka's onder de rubriek Poëzie plaatsen, want ik denk dat een Japanse dichtvorm daar dan weer beter past dan bij de vrije verzen.
  Dank je wel voor je feedback en waardering, Ewald.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Hij heeft de tijd!
679
Lezen?
55 woordenverhaal
Uitdagende klas
624
Lezen?
55 woordenverhaal
Liever broodjes!
598
Lezen?
55 woordenverhaal
Zij komt eraan!
555
Lezen?
Toeter
424
Lezen?