SCHRIJFACTIVITEIT: HAIKU

Haiku is een vorm van Japanse dichtkunst waarin de natuur, of iets in de natuur, centraal staat, geschreven in drie regels van 5, 7 en 5 lettergrepen. We accepteren alleen gedichten in tekst en dus geen afbeelding van een gedicht..

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

251

AANGEPAST:

18 november 2021

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Geef s.v.p. alleen 5 sterren als het werk perfect is en jij geen verbeteringsmogelijkheden ziet. Schrijvers stellen jouw tips en opmerkingen vooral op prijs.
24.10.21
Graag je feedback a.u.b.:
Kleurrijke haiku! Mooie en sfeervol beeld laat je hier zien.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
24.10.21
Graag je feedback a.u.b.:
Heel mooi beschreven, Herscho. Ik zie de schets voor me...
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Herscho Duds 24.10.21
  Dank je Ineke. Mag ik je om expert advies vragen? In mijn gedicht had ik tot het laatste moment als laatste zin staan “wou da’k schild’ren kon”, maar ondanks dat ik die beeldspraak mooier vind, zou ik dan smokkelen met lettergrepen. Hoe kijk jij hier tegenaan? Alvast bedankt.
  • Ineke Dijkhuis 19.11.21
   @Herscho Duds Graag gedaan!
  • Herscho Duds 18.11.21
   @ID De puntjes zijn eindelijk toegevoegd, nogmaals dank.
  • Herscho Duds 24.10.21
   @ID Jaaaa! Dat is de oplossing. Zo leer ik. Ik moet toch misschien maar pluslid worden zodat ik zulke veranderingen kan aanbrengen. Hartelijk dank.
  • Ineke Dijkhuis 24.10.21
   @Herscho Duds O ja, dat was ik even vergeten. Het gaat om de woorden 'zon' en 'kon', die rijmen. Wat ik dan nog zou doen is 3 puntjes zetten achter de laatste zin. Zo van 'als ik schetsen kon...' Maar dat hoef je natuurlijk niet te doen, hoor. Ik vond het leuk om even mee te denken. Jouw haiku is zoals hij is ruim 5 sterren waard!
  • Herscho Duds 24.10.21
   @ID Hartelijk dank Ineke dat je de tijd en moeite neemt en met goede suggesties op de proppen komt. Allemaal bruikbaar, ware het niet dat ik het mezelf moeilijk maak met het vemaledijde rijmen :-) Maar dat is mijn eigen schuld, jij hebt helemaal gelijk. Nogmaals dank.
  • Ineke Dijkhuis 24.10.21
   Hoi Herscho, Persoonlijk heb ik er geen probleem mee als meer lettergrepen een gedicht mooier maken. Maar ik ben geen expert. En het moet volgens de regels op deze site 5-7-5 lettergrepen zijn.
   Ik vind jouw idee erg mooi, ook al is het smokkelen. En de woorden worden op die manier vaker zo geschreven. Dus is het wel smokkelen?
   Heb ook zitten denken aan mogelijkheden. Bijvoorbeeld: 'Kon ik maar schild'ren!' maar dat is waarschijnlijk ook weer smokkelen. Hoewel ik me afvraag, waarom het zo niet zou mogen. Of 'Kon ik maar schetsen...' of 'Ik wil schilderen...!'
   Het is zoeken en nog eens zoeken en tellen en nog eens tellen. Succes!
   Groetjes, Ineke
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.