Geplande einddatum publicatie van deze inzending:
18-04-2024

Hits: 757

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt nu een reactie geven, meer publicaties lezen of bijv. zelf meedoen aan een schrijfactiviteit. Klik hieronder s.v.p. op de gewenste mogelijkheid!

 •   Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk hieronder of klik eerst op TOELICHTING voor de werkwijze.
  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  11.04.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Geen idee wat je hiermee bedoelt, Louisa.
  De winnaar van de marathon van Rotterdam is Abdi Nageeye, 33 jaar, die op 7-jarige leeftijd naar Nederland gekomen is.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Louisa Weijenbergh 11.04.22
   Vandaar; een mijlpaal in de geschiedenis van de Rotterdamse marathon. Een Nederlander die gewonnen heeft. De tweede zin is "chairete et nikomen" oftewel gegroet en we hebben gewonnen.
   • Louisa Weijenbergh 11.04.22
    @HansVillerius Je hebt (stiekem) helemaal gelijk. Mijn toevoeging had met het aantal lettergrepen van de Haiku te maken. Slechts een Hans zou het opmerken...😆
   • W.J. (Hans) Villerius 11.04.22
    Nee, Louisa, de Griekse vertaling van het Nederlandse voegwoord 'en' is kai. De Latijnse (en ook de Franse) vertaling van hetzelfde woordje is et.
   • Ewald Hagedorn 11.04.22
    De link met Griekenland had ik niet gelegd. Dom achteraf. Helaas is het sinds enige tijd technisch niet meer mogelijk om op de laptop iets te kopiëren uit een stukje op Schrijverspunt, anders had ik het op kunnen zoeken.
  10.04.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  is het arabisch of zo? Vijf sterren en een compliment
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Ewald Hagedorn 11.04.22
   Waar is het compliment op gebaseerd, Ingrid? Ik zie geen enkele poëzie hierin.
  • W.J. (Hans) Villerius 11.04.22
   Regel 2 bevat geen Arabisch, maar veeleer of zo: Het is een niet geheel juist citaat van de Griekse historicus Plutarchus. Op z'n Nederlands gespeld zei de eerste marathonloper: 'Chairete, nikomen.' (Het tweede woordje van Louisa W. staat niet in mijn tekstuitgave). De woorden betekenen: 'Hallo! We hebben gewonnen.'
 •   Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: Stem 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   

  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
  Klik op Commentaar bij de mogelijkheden.
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
 • ZELF MEEDOEN

  Eerst inloggen s.v.p.! Meedoen is alleen mogelijk voor leden. Nog geen lid? Je kunt je gratis registreren als lid.

 • Alle inzendingen in HAIKU

  Klik op een titel om de inzending te lezen.

HAIKU

Haiku is een vorm van Japanse dichtkunst waarin de natuur, of iets in de natuur, centraal staat, geschreven in drie regels van 5, 7 en 5 lettergrepen. We accepteren alleen gedichten in tekst.