SCHRIJFACTIVITEIT: HAIKU

Haiku is een vorm van Japanse dichtkunst waarin de natuur, of iets in de natuur, centraal staat, geschreven in drie regels van 5, 7 en 5 lettergrepen. We accepteren alleen gedichten in tekst.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Koddig

Publicatie: | Connie van Vuuren

Lichtvoetig en speels

klunen jonge meerkoeten

over plompenblad.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
29.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Mooie haiku!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
29.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Mooi gevonden, Connie. Toen ik ooit op een woonbootje woonde, genoot ik dagelijks van meerkoetjes, waterhoentjes eenden en zwanen. De meerkoetjes zijn wel ruziezoekertjes, zowel naar elkaar als naar andere watervogels en ze zijn voor niets en niemand bang. In Amsterdam wordt een watervogel ook wel een drijfsijs genoemd.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Connie van Vuuren 19.09.22
    Sorry voor de late reactie Ewald. Nog bedankt. Inderdaad leuk om watervogels te observeren, ik kwam het tafereel tegen op weg naar mijn werk, was een komisch gezicht. Van een drijfsijs heb ik nog nooit gehoord. Weer wat geleerd.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.