Haiku is een vorm van Japanse dichtkunst waarin de natuur, of iets in de natuur, centraal staat, geschreven in drie regels van 5, 7 en 5 lettergrepen. We accepteren alleen gedichten in tekst.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Kanarie plagen

Kanaries zijn cool

Daarom vaak een hoofdrol in

Zes woorden sprookjes

© Eggerik Dockx op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
19.05.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Grappig en actueel, Eggerik. Persoonlijk zie ik liever wel interpunctie in een haiku en volgens de regels van samengestelde woorden zou zeswoordensprookjes aan elkaar mogen worden geschreven. Voor het aantal lettergrepen is dat verder van geen belang natuurlijk.
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
  • Eggerik 20.05.22
    Leer weer wat bij, van die regels weet ik niets (meer), en als het echt moet zal ik de interpunctie verzorgen maar samen met de hoofdletters mijn stille rebellie en handtekening. Maar niet correct. Nogmaals dank Ewald
    • Ewald Hagedorn 20.05.22
      Wel of niet gebruik van interpunctie in een haiku is een persoonlijke keuze, Eggerik. Ikzelf vind het mooier en pas het dus liever wel toe, andere schrijvers hechten er geen of minder belang aan. Het is geen kwestie van goed of fout.