SCHRIJFACTIVITEIT: HAIKU

Haiku is een vorm van Japanse dichtkunst waarin de natuur, of iets in de natuur, centraal staat, geschreven in drie regels van 5, 7 en 5 lettergrepen. We accepteren alleen gedichten in tekst en dus geen afbeelding van een gedicht..

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

92

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
19.05.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Grappig en actueel, Eggerik. Persoonlijk zie ik liever wel interpunctie in een haiku en volgens de regels van samengestelde woorden zou zeswoordensprookjes aan elkaar mogen worden geschreven. Voor het aantal lettergrepen is dat verder van geen belang natuurlijk.
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
  • Eggerik 20.05.22
    Leer weer wat bij, van die regels weet ik niets (meer), en als het echt moet zal ik de interpunctie verzorgen maar samen met de hoofdletters mijn stille rebellie en handtekening. Maar niet correct. Nogmaals dank Ewald
    • Ewald Hagedorn 20.05.22
      Wel of niet gebruik van interpunctie in een haiku is een persoonlijke keuze, Eggerik. Ikzelf vind het mooier en pas het dus liever wel toe, andere schrijvers hechten er geen of minder belang aan. Het is geen kwestie van goed of fout.
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.