1 post
 • images/deelname/haiku.jpg
  Haiku is een vorm van Japanse dichtkunst waarin de natuur, of iets in de natuur, centraal staat, geschreven in drie regels van 5, 7 en 5 lettergrepen. We accepteren alleen gedichten in tekst en dus geen afbeelding van een gedicht..
  315 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Augustus 2021

Publicatie op : 13-08-2021

"Ik ontvang graag feedback"

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Augustus 2021

130 Hits.
Meteoren bui
Langs hemel, een gewemel
Sterren in de rui

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

15.08.21
Feedback:
Heel mooi Herscho. Zelf hou ik ook van rijm, maar ik heb gelezen dat het bij een haiku/ senruy eigenlijk niet wenselijk schijnt te zijn. Voor deze toch vijf sterren van mij, omdat ik vooral 'sterren in de rui' en 'het gewemel', heel erg mooi vind.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Herscho Duds 15.08.21
  Hartelijk dank Louise. Ja dat weet ik, en hoor, lees, en zie het van alle kanten. Maar zolang er nog geen rhymeku categorie is ga ik gewoon door. Als jullie het niet meer waarderen, laat het weten en dan stop ik met inzenden. Ik vind wel andere outlets en ga niet met deze vorm stoppen want ik beleef er teveel plezier aan. Als ik het naar vrije vers of poëzie stuur krijg ik toch te horen dat het niet de juiste categorie is voor senryu’s en haiku’s. Maar nogmaals hartelijk bedankt voor de waardering van de tekst.
  • Ineke Dijkhuis 19.08.21
   @ID Volledig met je eens.
  • Ineke Dijkhuis 19.08.21
   @LouisevanderHee Ik ben het volledig met Louise eens!!
  • Herscho Duds 15.08.21
   @LouisevanderHee Dank je Louise. Dat is een fijn ruggensteuntje.
  • Louise van der Hee 15.08.21
   Hi Herscho. Ik lees je inzendingen met veel plezier en het idee van een rhymeku vind ik erg leuk en inspirerend. Ik heb ook inzendingen gestuurd waarvan ik niet wist waar ik ze het best kon plaatsen omdat er spontaan rijm ontstond. Ik vind zelf dat wanneer de rijmwoorden de inhoud niet in de weg staan het eigenlijk alleen een mooie toevoeging is en de emotie kan versterken. Ik herken je plezier in dichten en schrijven heel goed. Echt doorgaan hoor! Groetjes Louise.

13.08.21
Feedback:
Prachtig, Herscho!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Herscho Duds 14.08.21
  Dank je Ineke. Ik heb de webmaster al laten weten over de verkeerde formal (het leek goed toen ik het inzond). Hopelijk is dat morgen verbeterd.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Frons
212
Lezen?
Oude wijn
198
Lezen?
55 woordenverhaal
Werklust
179
Lezen?