BOEKWINKEL SCHRIJVERSPUNT

Je winkelwagen...

Nog geen bestelling...

De kernoorzaak van problemen - Miriam Weigel

Waardoor ontwikkelt iemand een depressie, een verslaving of crimineel gedrag?Of het nu gaat om persoonlijke, maatschappelijke of mondiale problemen, veel problemen ontstaan door traumatisering in de vroege kindertijd en prenatale fase. Ondanks dat bewezen is dat ook een foetus in de buik van de moed ...Lees meer
€ 36,50


  • Beschrijving
  • Specificaties
  • Plaats een review
Waardoor ontwikkelt iemand een depressie, een verslaving of crimineel gedrag?

Of het nu gaat om persoonlijke, maatschappelijke of mondiale problemen, veel problemen ontstaan door traumatisering in de vroege kindertijd en prenatale fase.

Ondanks dat bewezen is dat ook een foetus in de buik van de moeder door externe factoren getraumatiseerd kan worden en daardoor op latere leeftijd allerlei problemen kan ontwikkelen (wat dus niets met erfelijkheid heeft te maken), heeft traumatisering in de vroege kindertijd waarschijnlijk de grootste invloed op een kind. Het is namelijk mijn ervaring dat ik mijn problemen in het heden duidelijk kan herleiden naar specifieke traumatische momenten in mijn eigen kindertijd.

Gezien problemen niet plotseling uit de lucht vallen, wordt via 350 voorbeelden uitgelegd hoe een trauma zich daadwerkelijk kan ontwikkelen tot een depressie, een eetstoornis, terrorisme, slaapproblemen, moord, pedoseksualiteit of relatieproblemen.

Willen wij leven in een wereld zonder problemen, dan moeten wij voorkomen dat kinderen getraumatiseerd worden. Mensen moeten beseffen dat kinderen in vooral de vroege kindertijd erg kwetsbaar zijn en ook al een trauma kunnen oplopen door "alleen maar" affectieve verwaarlozing. Dit is een vorm van mishandeling die volledig gelegaliseerd is als onderdeel van de opvoeding. En daarom kan ook al zoiets "simpels" als schelden, een tik op het achterwerk, uitlachen, een dominante moeder of een afstandelijke vader bij een kind uiteindelijk tot allerlei problemen leiden.
Miriam Weigel
9789082782004
416
Paperback
Mannen, Vrouwen, Young Adults
2018
Stemmen:

Geef uw advies over dit item:

Gebruikersnaam:
E-mail:
Nog geen bestelling...