Voor schrijvers, door schrijvers

BOEKWINKEL SCHRIJVERSPUNT

Je winkelwagen...

Nog geen bestelling...

De Grote Honger - Harm Verwey

Vier oude mannen in een verzorgingshuis. Twaalf verhalen, verweven in een roman. Zingeving. Je leven zin geven binnen de sleur van het tehuis, daar gaat het om. Het zijn maar eenvoudige ambachtslieden, die vier hoofdpersonages; mannen die jongens zijn gebleven. Ze vertellen  elkaar de intiems ...Lees meer
€ 17,50


  • Beschrijving
  • Specificaties
  • Plaats een review

Vier oude mannen in een verzorgingshuis. Twaalf verhalen, verweven in een roman.

Zingeving. Je leven zin geven binnen de sleur van het tehuis, daar gaat het om. Het zijn maar eenvoudige ambachtslieden, die vier hoofdpersonages; mannen die jongens zijn gebleven. Ze vertellen  elkaar de intiemste ervaringen uit hun jonge jaren. Het is een kroniek van “waarheidsgetrouwe” belevenissen binnen het hoofdverhaal. Er groeit een emotionele band, een gemeenschappelijke identiteit.

In de conversaties tussenin wordt de menselijke vergankelijkheid inzichtelijk gemaakt, met een ironische ondertoon.

Als tenslotte ook het uurglas van hoofdpersoon Stanley bijna leeg is, verschijnt, als in een fantoom, de vrouw uit zijn eigen verhaal! Ze komt voor hém, de notulist, de schrijver van dit boek. Zijn erotisch getinte verhaal wordt een gepassioneerd avontuur.

Tijden zijn werkzame leven in het bouwbedrijf, heeft Verwey (1942) een flink aantal jaren in Zuidelijk Afrika doorgebracht. Zijn eerder verschenen romans spelen zich dan ook daar af.

Harm Verwey
9789462664371
Schrijverspunt
198
Paperback
2020
Stemmen:

Geef uw advies over dit item:

Gebruikersnaam:
E-mail:
Nog geen bestelling...