Voor schrijvers, door schrijvers
Boekwinkel Schrijverspunt

BOEKWINKEL SCHRIJVERSPUNT

Nog geen bestelling...

De rijstvelden kleurden rood - Renate Kerkhofs

Als de Rode Khmer op 17 april 1975 hoofdstad Phnom Penh binnenvalt en het bewind in Cambodja overneemt, verandert het luilekkerleventje van stadsmeisje Boran in een ware nachtmerrie. Samen met vele lotgenoten wordt ze uit haar woonplaats verdreven en verplicht om keihard te werken op het land. Het k ...Lees meer
€ 12,95


  • Beschrijving
  • Specificaties
  • Review
  • Plaats een review
Als de Rode Khmer op 17 april 1975 hoofdstad Phnom Penh binnenvalt en het bewind in Cambodja overneemt, verandert het luilekkerleventje van stadsmeisje Boran in een ware nachtmerrie. Samen met vele lotgenoten wordt ze uit haar woonplaats verdreven en verplicht om keihard te werken op het land. Het karige rantsoen dat ze krijgt toebedeeld is verre van genoeg om haar pijnlijk knagende honger te stillen. Elke dag vreest ze voor haar leven en dat van haar familie. 
Chan is nog nooit buiten de grenzen van zijn dorp geweest. Naar school gaat hij al jaren niet meer omdat hij zijn ouders moet helpen. De eentonige saaiheid die hem voor altijd lijkt toe te grijnzen, maakt hem opstandig. Maar dan verschijnt San Kae in het dorp en die haalt hem over om zich aan te sluiten bij de Rode Khmer. 
Als de paden van Boran en Chan elkaar kruisen zorgt dat voor een dramatische ontknoping. 
Op reis door het prachtige Cambodja werd Renate Kerkhofs geraakt door de verschrikkingen die zich daar (nog niet zo heel lang geleden) afspeelden. Nog tijdens deze reis begon ze te schrijven over de periode dat de Rode Khmer de plak zwaaide in het land, met 'De rijstvelden kleurden rood' als resultaat. 
Renate Kerkhofs studeerde Gezinswetenschappen, Toerisme en Leraar Lager Onderwijs. In het verleden werkte zij als educatief medewerker maar sinds enkele jaren is ze lerares lager onderwijs. Haar vrije tijd vult ze met schrijven (voornamelijk voor kinderen en jeugd), lezen, haar dochter en dieren en reizen.
Renate Kerkhofs
9789082244182
de Klimmende Ster
94
Paperback
Mannen, Vrouwen, Young Adults
2016
Lijst van de reviews:
Er zijn nog geen reviews geplaatst.
Stemmen:

Geef uw advies over dit item:

Gebruikersnaam:
E-mail:


Shop Schrijverspunt

MIJN WEBSHOP OVERZICHT TITELS Business & Organisatie Fantasy & SF Geschiedenis & Politiek Gezin & Gezondheid Kinderen & Jeugd Kunst & Cultuur Koken & Bakken Literatuur & Romans Mens & Relatie Spiritualiteit & Esoterie Sport & Hobby Thrillers & Misdaad Vakantie & Reizen Wetenschap & Milieu Wonen & Tuinieren Boekentips E-boeken Luisterboeken Donatie 3 gratis boeken