Loading...
Poëzie-battle
Poëzie is wat dichters schrijven

Een nieuw project van Schrijverspunt. Een poëzie-battle. De werkwijze is eenvoudig. Schrijvers kunnen hier een gedicht toevoegen en bezoekers kunnen stemmen, door het geven van een waardering, voor elk gedicht. Deze poëzie-battle loopt tot en met 15 mei 2019. Het gedicht met de meeste waarderingspunten wint de poëzie-battle. De winnaar ontvangt een boekenpakket. Bij voldoende belangstelling en enthousiasme starten we daarna een nieuwe poëzie-battle o.b.v. nieuwe inzendingen.
 
Durf jij het aan om mee te doen aan een poëzie-battle?
Voor meer informatie, klik hieronder op de balk.
Bezoekers
In deze rubriek vind je gedichten van leden van Schrijverspunt. Spreekt een gedicht je aan dan kun je dat kenbaar maken door een waardering te geven van 1-5 punten. Op die manier kun je elk gedicht waarderen. We wensen je veel leesplezier.
We publiceren de ontvangen gedichten in volgorde van de actuele stand van ontvangen waarderingspunten. Het gedicht met de hoogste waardering is dus als eerste te bekijken, vervolgens de 2e, etc. Door het geven van waarderingspunten kan een gedicht stijgen of dalen in de actuele volgorde.
Schrijvers:

Meedoen aan deze poëzie-battle is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis). Door inzending stem je in met de normale publicatievoorwaarden van Schrijverspunt. Goed gebruik van de Nederlandse taal is gewenst bij deelname. Een gedicht mag uit maximaal 250 woorden bestaan.

Meedoen aan deze poëzie-battle is nu niet meer mogelijk. We ontvingen bijna 70 inzendingen voor de battle. Bezoekers konden een waardering geven voor de inzending waardoor er een volgorde, qua waarderingspunten, is ontstaan en een winnaar is aan te wijzen.

Winnaar van poëzie-battle van dit voorjaar is geworden:

Hans Boland met ‘Rouw’

Verdere beoordelingen tellen niet mee voor deze uitslag.

We feliciteren Hans Boland met de overwinning en danken de overige deelnemers aan deze poëzie-battle voor hun inzending. Verder onze dank ook voor het grote aantal (627) uitgebrachte beoordelingen. Hans Boland verzoeken we ons, per e-mail, het afleveringsadres voor het boekenpakket kenbaar te maken.

De ontvangen inzendingen verplaatsen we, tenzij niet gewenst, naar de schrijfactiviteit ‘Poëzie’.

Gezien de grote belangstelling voor deelname en beoordeling zijn we van mening dat het een geslaagd project is geweest. Dat is dan ook de reden dat we vanaf 1 juli a.s. een tweede poëzie-battle, onder dezelfde voorwaarden, starten.

We nodigen je nu alvast uit om dan mee te doen met een inzending of d.m.v. het uitbrengen van een beoordeling.

Poëzie-battle

De lente zingt zijn lied

Zonnestralen spelen met wolken 
een spel van schaduw en licht
voor het venster zingt de lente
luidkeels zijn schone lied
ik probeer te schrijven
maar vlotten wil het niet

het buiten lonkt en lokt
zoals die gevleugelde vriend
zijn soortgenoten roept

in gedachten ben ik buiten
in de vrije open lucht
maar de waarheid laat mij zitten
achter gesloten glas
en schrijft mij dit gedicht
omdat de lente zingt

  • Hits: 84

Gebruikerswaardering: 2 / 5

Ster actiefSter actiefSter inactiefSter inactiefSter inactief