gedicht gedacht

Gedicht-Gedacht


Poëzie is wat dichters schrijven

Een nieuw project van Schrijverspunt. Een poëzie-battle. De werkwijze is eenvoudig. Schrijvers kunnen hier een gedicht toevoegen en bezoekers kunnen stemmen, door het geven van een waardering, voor elk gedicht. Deze poëzie-battle loopt tot en met 15 mei 2019. Het gedicht met de meeste waarderingspunten wint de poëzie-battle. De winnaar ontvangt een boekenpakket. Bij voldoende belangstelling en enthousiasme starten we daarna een nieuwe poëzie-battle o.b.v. nieuwe inzendingen.

Bezoekers
:
In deze rubriek vind je gedichten van leden van Schrijverspunt. Spreekt een gedicht je aan dan kun je dat kenbaar maken door een waardering te geven van 1-5 punten. Op die manier kun je elk gedicht waarderen. We wensen je veel leesplezier.
We publiceren de ontvangen gedichten in volgorde van de actuele stand van ontvangen waarderingspunten. Het gedicht met de hoogste waardering is dus als eerste te bekijken, vervolgens de 2e, etc. Door het geven van waarderingspunten kan een gedicht stijgen of dalen in de actuele volgorde.

Schrijvers:
Meedoen aan deze poëzie-battle is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis). Door inzending stem je in met de normale publicatievoorwaarden van Schrijverspunt. Goed gebruik van de Nederlandse taal is gewenst bij deelname. Een gedicht mag uit maximaal 250 woorden bestaan.

Durf jij het aan om mee te doen aan een poëzie-battle? Klik dan op de button om je gedicht toe te voegen!
Wil je een gedicht beoordelen? Klik dan eerst op de titel van een gedicht!

Wanneer zij nog half slaperig haar bed uitstapt en met verwarde haren in peignoir en pantoffels glipt, bibbert ze. Zoals vroeger voelt het, toen de vochtige wind op de dijk haar huid aan flarden scheurde en ganzen haar bij de punten van de rok naar de einder voerden.

Met een oud deuntje in haar hoofd, loopt ze naar het balkon en klampt zich vast aan de sponningen van de deur. Zoals toen hoort ze de buitengeluiden als in watten gedrenkt en ziet ze spinnen vanuit hun bedruppelde webben op haar loeren.

Als ze zich omdraait spot ze hem. Hij veegt zijn voeten aan de kokosmat -stond er maar geen welkom op. Hoe is hij eigenlijk binnengekomen; heeft de muziek hem mee laten varen op haar golven, of zou hij met een geur van ooit opgesnoven zijn?

Hij waart rond

en aait met zijn hand

langs haar binnenwand.

Ze huivert

en kreunt:

oh, hoe kon hij

mij, nog vol onschuld,

verleiden.

Zoals destijds glijdt hij op de lege plek van haar bed. In plaats van hem weg te jagen, kruipt ze naast hem en verdoezelt zijn tekortkomingen onder het dons. Ze beseft dat ze beter haar droomtijd kan verlengen, want voorlopig verstopt de dag zich achter een dicht gordijn.

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap