Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Zuurstof

Ze verzet zich met al haar kracht tegen de onverbiddelijk aanstormende dood, haar handen in de lucht klauwend, op zoek naar houvast.
Niemand hoort haar stille kreten. Alleen hij.
Maar hij is niet geïnteresseerd in haar onredelijke angst. 'Kijk me aan', hij wil zien hoe het leven uit haar lichaam sijpelt. Hij blijft tegen haar praten, terwijl zijn handen haar nek steeds strakker omsluiten.
Met een laatste raspende "o" geeft ze op. Ze sluit bewust haar ogen en sterft in stilte.
Zijn aanvankelijke opwinding is verdwenen, hij haalt diep adem. Het was wederom onbevredigend, geen antwoorden.
Het lege omhulsel van de naamloze vrouw laat hij liggen, daar waar ze op de grond gleed.
Hij stapt over haar heen en verdwijnt geluidloos in de nacht.
© elsbeth boom op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
10.10.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Een naargeestig verhaaltje, vooral omdat hij waarschijnlijk blijft zoeken... Goed geschreven! Ik sluit me ook aan bij het commentaar van César.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • elsbeth boom 10.10.22
  in mijn hoofd is hij al vele vrouwen verder ...
  en ik weet weer waarom ik juist 'onredelijke' angst heb gebruikt. dit is misschien wel de kern van zijn karakter: hij is op zoek naar hoe sterven is. als een wetenschapper bijna. als toeschouwer. hij kan ook niet anders, hij heeft totaal geen empathisch vermogen. daarom begrijpt hij de angst niet. dus voor hem is het welzeker een onredelijke angst
  • elsbeth boom 10.10.22
   @dagboeknachtmens césar noordewier vroeg erom. ik ben zo voor.
   en misschien ga ik wel een vervolg schrijven ...
  • dagboek nachtmens 10.10.22
   Ja, vanuit zijn perspectief is er denk ik onbegrip dus kan onredelijk een goede omschrijving zijn. Als lezer dacht ik de eerste paar zinnen dat het vanuit het perspectief van zijn slachtoffer was, dus vandaar dat ik misschien een ander woord had gekozen, maar nu ik het nog een keer lees, zie ik inderdaad dat we al "in zijn hoofd" waren. Ga je hier nog een vervolg op schrijven? Of was het een one-off? Ik hou wel van spannende verhalen. Zag ook dat iemand een soort petitie was gestart om er een aparte horror categorie op schrijverspunt voor te maken, mocht het jou ook interesseren.
03.10.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Elsbeth, prijzenswaardig dat je weer een verhaal in het niet al te makkelijke horrorgenre, neerzet nu iets langer dan zes woorden. Het begin en het einde vind ik het sterkst. Verder vraag ik me af of 'onredelijke angst' de juiste term is. Zelfs hij zal haar angst denk ik niet als onredelijk beschouwen, maar eerder als panische angst, gezien de eerste zin. Waar hij precies antwoorden op zoekt, blijft onduidelijk, maar misschien voegt dat juist iets toe aan het mysterie van zijn daad/daden. De lezer moet ook wat in te vullen hebben tenslotte.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig