Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Zonlicht

“Wat doe je?” Hoor ik iemand achter mij vragen.  
Langzaam draai ik me naar de stem om. Er staat een niet al te langen jongen met krullend haar in een T-shirt en een grijze spijkerbroek.  
“Ik zit, op de leuning van een bankje te genieten van de zon,” antwoord ik. 
“Midden in het park? 
De jongen loopt om de bank heen en gaat naast me op de leuning zitten. De warme najaarszon laat zijn donkere haar er bijna kastanjebruin uit zien. De jongen is knap, al heb ik hem nog nooit gezien.  
“Ja, midden in het prak.” 
Ik steek mijn kin weer in de lucht en sluit mijn ogen. Ik voel de zon mijn koude gezicht verwarmen. Als ik hard genoeg mijn best doe kan ik de realiteit ontvluchten.  
“Wil je me vertellen waarom?” 
Mijn ogen zijn nog steeds gesloten, maar ik zeg tegen hem.  
“Wanneer mijn ogen gesloten zijn, en de zon mijn gezicht verwarmt heb ik het gevoel dat ik heel even een klein beetje vrijheid heb.”

De nog steeds naast me zitten de jongen zucht zachtjes. Het doet me op kijken, wanneer ik me zijn kant op draai zie ik hoe hij met zijn ogen gesloten naar de zon toe zit. Het ziet er vreemd uit zo zien mensen mij dus ook. Niet dat het me veel doet, ik kijk weer naar de zon en sluit mijn ogen opnieuw. Dan zegt de jongen. 
“Je hebt gelijk, wat een vreemd vrij gevoel de zon me geeft heb ik nooit ervaren.”

Een hele tijd zitten we zo genieten van de warmte op onze huid. Dan staat de jongen ineens op en gaat in mijn licht staan. Ik open mijn ogen. 
“Ben je er morgen weer? vraagt hij.

© krisha van der male op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
10.10.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik heb een paar vragen, haha.. Allereerst de zin die begint met "ik zit, op de leuning (...)": normaal gesproken hoort daar geen komma, maar ik heb zelf ook vaak de behoefte om ergens een komma te plaatsen als de uitspraak of gedachte een soort adempauze heeft. Is dat correct Nederlands of moet er eigenlijk geen komma staan? Daarnaast vroeg ik me af hoe groot die leuning was! De meeste parkbankjes hebben smalle leuningen die niet prettig zijn voor één persoon om op te zitten, laat staan dat er nog iemand naast komt. Er staan trouwens wel een paar typfoutjes in: "langen haar", "zitten de" in plaats van zittende en "prak" in plaats van park. Ook ontbreekt een komma tussen alle zinnen waarin er meerdere werkwoorden achter elkaar staan. Het verhaal qua inhoud is wel leuk en het einde vond ik schattig, dat de jongen de hoofdpersoon graag weer wilt zien na hun gedeelde momentje.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
08.10.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Graag gelezen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig