Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Wie is er gek? of One step d'r out!

‘One step beyond!’ Hij stampte schreeuwend en virtuoos solerend op zijn luchtsaxafoon door zijn gehuurde zolderkamer. 
   Donderdag van vier tot zes speelde zijn hospita bingo en daarna at ze tot zeven uur in de bejaardensoos. De rest van de week plakte het ouwe mens met een stethoscoop aan haar plafond en waarschuwde bij elke krakende vloerplank dat dit écht de laatste keer was. Hij sloop overspannen op zijn sokken en keek met een koptelefoon tv. Doortrekken deed hij met een kussen op de wc-bril en een deken rond de stortbak. De donderdag bevatte zijn enige stressvrije uren in de week, naast de rust gedurende haar sporadische familiedagen. Hij benutte die zeldzame uren zonder bemoeizuchtig mens ten volle, buiten adem blies hij een eindschot en landde op zijn knieën voor het denkbeeldig publiek.
   Een ferme roffel op de deur onderbrak Madness en het applaus in zijn hoofd. 
   ‘Ik heb getuigen,’ krijste ze en stapte met zus en zwager binnen. Ze duwde haar looprek tegen zijn benen en piepte: 'D'r uit jij!' 

© MC H op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
29.03.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Heerlijke overdrijvingen die precies het herkenbare beeld van een dergelijke onderbuurvrouw schetsen. Ik las het op het einde wel iets minder makkelijk door, omdat de beelden in het begin heel uitgebreid worden geschetst en toen ineens per 'frame' dat ze voor de deur stond, ineens binnen, ineens tegen z'n benen. Misschien is dat persoonlijk, dat het bij mijn voorstelling net niet paste. Ook bijv. dat ze de laatste zin eruit piepte, terwijl ze de zin ervoor nog aan het krijsen was (, of misschien was ze buiten adem van dat stukje van de deur naar hem?). Maar in elk geval een leuk verhaal die voor denk ik iedereen wel herkenbaar is.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
17.03.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Leuk verhaal. Het beeld met de stethoscoop vond ik heel treffend en grappig. Het einde was een beetje te verwachten, maar dat deert me niet zo.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig