SCHRIJFACTIVITEIT: FLITSVERHAAL

Een flitsverhaal is, bij Schrijverspunt, een krachtig en compleet verhaal in het kleinst mogelijk (maximaal 150) aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. De voorkeur gaat uit naar een verhaal in een of slechts meerdere zinnen. Geen zgn quotes, wijsheden, gezegden, etc.
 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

224

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
18.03.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Het idee is goed. Wel zitten er nogal wat 'haakjes' aan waar je naar zou kunnen kijken. Dat begint al met de tweede zin: de delegatie'. He, maar in de eerste zin had je het maar over één persoon. Dan spring je naar het jongetje in het weeshuis en dan weer terug naar de trein. Maar je had nog niet verteld dat de 'delegatie'.Zo zitten er nog heel veel dingen in waar ik vraagtekens bij kan zetten.
Als je er een logisch verhaal van maakt, is het best interessant, maar nu kan ik er helaas maar twee steen aan geven.
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Eric Deprez 19.03.22
  Enige historische voorkennis had geholpen: nadat Nicolaj Boecharin (even vragen aan je geschiedenisleraar) was terechtgesteld, trokken ze naar de andere kant van de wereld om ook zijn kind af te maken. Ditmaal geen fictie, hoor.
  • Eric Deprez 21.03.22
   @HansVillerius Goed te weten dat je overstapt in Istanbul.
  • W.J. (Hans) Villerius 19.03.22
   'Ze' hebben misschien de trein naar Wladiwostok genomen, maar dan toch niet de 'Orient Express'. Want die ging niet verder dan Istanbul. Over dit flitsverhaal kan ik niet van gedachten wisselen met mijn geschiedenisleraar. Die is allang overleden. Ik heb daarom Wikipedia geraadpleegd: Nikolaj Boecharin werd in 1938 doodgeschoten tijdens de Grote Zuivering van Stalin en pas onder Michail Sergejevitsj Gorbatsjov in 1988 gerehabiliteerd. De rest van zijn familie werd weliswaar niet geëxecuteerd, maar naar strafkampen gestuurd- behalve dan het jongste kind: Yuri Larin (geboren in 1936 als zoon van zijn derde vrouw, Anna Larina) kwam terecht in een weeshuis en ontwikkelde zich later tot beeldend kunstenaar. Welnu, zoon en moeder hebben Boecharins eerherstel meegemaakt. Na kennisneming van deze feiten vond ik het verhaal niet veel beter.
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.