Voor schrijvers, door schrijvers
107 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Flitsverhaal

Een flitsverhaal is, bij Schrijverspunt, een krachtig en compleet verhaal in het kleinst mogelijk (maximaal 150) aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. De voorkeur gaat uit naar een verhaal in een of slechts meerdere zinnen. Geen zgn quotes, wijsheden, gezegden, etc. Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
 
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
 
Klik hier om naar korte verhalen te gaan.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

137 Hits

Publicatie op:
Schatkaart

Ik was al de hele dag aan het werk op de computer en toen ik daarmee klaar was, begon ik te schrijven. In de verte hoorde ik iemand roepen, maar het drong niet door tot de wereld waarin ik zat. Later staarde ik naar buiten …

Je liep met een schatkaart in je hand en ik volgde jou vanachter een troebel venster. De lucht fluisterde, dat je vleugels had en je rende met je armen wijd de startbaan op, van gras. Je landde op het eiland en keek op de kaart, terwijl een wilde kat onopvallend langs je heen rende.

Ik kwam de hut uit en ik liep naar je toe. “Laat me eens kijken op de kaart?” Je gaf hem zonder vragen. “Nog drie stappen, dan zijn we er, volgens mij!” We groeven iets op, wat je juist daarvoor had begraven.

Mijn naam stond erop.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Schatkaart"

21.01.21
  • Waardering schrijfkwaliteit
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Misère (441) Eelco Visser 25-05-2020

    De krant valt in de bus, de vakantie in het water. 

    Lees meer: Misère