1 post
 • images/deelname/flitsverhaal.jpg
  Een flitsverhaal is, bij Schrijverspunt, een krachtig en compleet verhaal in het kleinst mogelijk (maximaal 150) aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. De voorkeur gaat uit naar een verhaal in een of slechts meerdere zinnen. Geen zgn quotes, wijsheden, gezegden, etc. Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
  " Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  134 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 27-06-2021

Hits: 236

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Oude wijn

Aangepast: 27-06-2021
Ik lijk ouder dan ik ben, maar zo oud? Ik was laatst in de winkel hier in ons universiteitsstadje in Texas, en ik had ook wijn in mijn mandje. Als je alcohol koopt dan moet je hier de geboortedatum aangeven, hoe oud je er ook uit ziet. Ik zeg dus in de volgorde zoals hier gebruikelijk is: 5, 15, 59. Toen vraagt de caissière zonder blikken of blozen: “Is that 1959?”
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

01.08.21
Feedback:
Verhaallijn is mooi, maar heeft minder woorden nodig om meer kracht uit te stralen.
Show more
 • Herscho Duds 01.08.21
  Bedankt voor je feedback. Maar ja 55 woorden, niet meer en niet minder. Ik maak de regels niet.
  • Herscho Duds 01.08.21
   Sorry, ik was met mijn hoofd bij de verkeerde rubriek. Dus, je hebt gelijk, ik had de mogelijkheid om het compacter te maken. Dank je, en nogmaals mijn verontschuldiging.
14.07.21
Feedback:
Lekker slim van die caissière! Opmerking: na 'toen' volgt een verleden tijd.
Show more
29.06.21
Feedback:
Ik hoop dat je adrem genoeg was om te zeggen: '1859'. Humor!
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Frons
259
Lezen?
55 woordenverhaal
Werklust
210
Lezen?
Niet echt
191
Lezen?