Aimé Sensibilé

Opwachten

© Aimé Sensibilé op 04.01.2023.

De blauwe schuifdeuren, voorzien van een groot rond verbodsbord, dwingen het eenrichtingsverkeer af. Ik open de camerafunctie op mijn gsm en zoek een goede positie, vlak voor die uitgang. Het bord Arrivals mag mee in beeld. Ik zet de camerafunctie op ‘live’ voor een bewegend effect. Voorpret, een hart vol verwachting en geluk. De klok in de aankomsthal tikt al net zo enthousiast maar de deuren blijven gesloten. Vanuit mijn ooghoeken zie ik dat er een vrouw naast mij komt staan. Ik voel me met haar verwant, wil haar bestuderen maar durf mijn focus niet te lossen. Plots schuift de deur open, de ene na de andere reiziger verschijnt in de opening, zoekende blikken zonder herkenning kruisen de mijne, waarna ze snel de plaats verlaten waarin ze even het middelpunt van belangstelling zijn. De deuren sluiten. Mijn schouders zakken. Ik zucht, wat teleurgesteld, gooi een blik naar de vrouw naast me en krijg een bemoedigende glimlach terug. De deuren gaan weer open en we ademen verwachting. We deinzen gelijktijdig een stap achteruit als een passagier ongegeneerd hoestend onze richting uitkomt. Ik maak per ongeluk een foto van een echtpaar met mondmaskers, dat noodgedwongen het virusspoor volgt. Achter hen sluiten de deuren weer waarna ze onmiddellijk weer openen. De vrouw naast me slaakt een blije kreet en sluit een jonge vrouw in haar armen, de gelijkenis is treffend. Ik weet nu waarom ik me verwant met haar voel. De deuren hebben geen tijd meer om te sluiten. Passagier na passagier verschijnt en verdwijnt. Ik, vastbesloten om dit moment van aankomst te vereeuwigen, maak in al mijn enthousiasme meermaals een foto van een onbekende. 

Mijn hart springt plots op. Daar is mijn dochter, na 4 maanden afwezigheid. Ik maak de foto. Het is een mooi beeld: ze komt geamuseerd op me af, de donkere haren rustend op haar lange rode jas terwijl ze vastberaden haar reistas achter zich aan trekt.  

Als ik haar even later innig omarm , vraag ik me af waarom ik persé een foto wilde maken.

Dit moment staat immers voor altijd in mijn herinnering gebrand. 

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Reacties van:
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  2 Commentaren

  Gebruikerswaardering: 4 / 5

  PLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Rating: 4.5
Stemmen: 2
Hits: 311
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Famke van der Zee: Bundel van verbazingen

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.