1 post
 • images/deelname/flitsverhaal.jpg
  Een flitsverhaal is, bij Schrijverspunt, een krachtig en compleet verhaal in het kleinst mogelijk (maximaal 150) aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. De voorkeur gaat uit naar een verhaal in een of slechts meerdere zinnen. Geen zgn quotes, wijsheden, gezegden, etc. Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
  " Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  134 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 14-11-2020

Hits: 327

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Lichtwezen

Aangepast: 26-03-2021
Hij projecteerde zichzelf op rondzwevende stofdeeltjes en schiep zich een menselijke verschijningsvorm: jong, krachtig, genderneutraal. De natuurwetten gehoorzaamden zijn gedachten en vulden details vanzelf in.
Te laat kwam het besef dat hij zich niet had afgeschermd, een beginnersfout, waardoor aardse trillingen binnensijpelden vanuit al het stoffelijke rondom. Geen harmonieuze golven zoals hij gewoon was. Nee! Slangengif. Dat onderscheid maakte tussen goed en kwaad, dood en leven, lichaam en ziel. Godverlaten krónkels, die Eenheid uiteenrukten, zijn gedachtekracht tenietdeden.
Nooit eerder had hij tegenstellingen en eindigheid ondervonden. Zo was het dus om mens te zijn: wikkend en wegend, gevangengezet in begrenzing.
Lamgeslagen en kotsmisselijk, te zeer verdeeld om zijn missie te volbrengen, loste hij het maagdelijke lijf op en vluchtte naar de dimensie waarin hij thuishoorde.
 
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

22.03.21
Feedback:
Heel laat gelezen. Klasse!
Show more
16.11.20
Feedback:
En daar komen je fantasy-roots tevoorschijn...
Show more
 • Ineke van Stempvoort 16.11.20
  Bedankt, Johan. Mijn fantasy verhalen zijn helaas te lang voor hier. Vandaar alleen een flitsverhaaltje. Ik broed nog op een kort verhaal.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Voorpret
388
Lezen?
Uitgeleefd
383
Lezen?
Zeer*
349
Lezen?