Voor schrijvers, door schrijvers
109 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Flitsverhaal

Een flitsverhaal is, bij Schrijverspunt, een krachtig en compleet verhaal in het kleinst mogelijk (maximaal 150) aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. De voorkeur gaat uit naar een verhaal in een of slechts meerdere zinnen. Geen zgn quotes, wijsheden, gezegden, etc. Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
 
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
 
Klik hier om naar korte verhalen te gaan.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

232 Hits

Publicatie op:
Lichtwezen
Hij projecteerde zichzelf op rondzwevende stofdeeltjes en schiep zich een menselijke verschijningsvorm: jong, krachtig, genderneutraal. De natuurwetten gehoorzaamden zijn gedachten en vulden details vanzelf in.
Te laat kwam het besef dat hij zich niet had afgeschermd, een beginnersfout, waardoor aardse trillingen binnensijpelden vanuit al het stoffelijke rondom. Geen harmonieuze golven zoals hij gewoon was. Nee! Slangengif. Dat onderscheid maakte tussen goed en kwaad, dood en leven, lichaam en ziel. Godverlaten krónkels, die Eenheid uiteenrukten, zijn gedachtekracht tenietdeden.
Nooit eerder had hij tegenstellingen en eindigheid ondervonden. Zo was het dus om mens te zijn: wikkend en wegend, gevangengezet in begrenzing.
Lamgeslagen en kotsmisselijk, te zeer verdeeld om zijn missie te volbrengen, loste hij het maagdelijke lijf op en vluchtte naar de dimensie waarin hij thuishoorde.
 

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Lichtwezen"

22.03.21
Feedback schrijfkwaliteit
Heel laat gelezen. Klasse!
  • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Misère (442) Eelco Visser 25-05-2020

    De krant valt in de bus, de vakantie in het water. 

    Lees meer: Misère