Steve

Flitsverhaal

© Steve op 10.09.2022.

Moeten lopen in de turnzaal...
Met de hele groep heen en weer...
Word aan de kant geduwd door te veel mensen in een kleine ruimte...
 Doordat ik tegen de klimrekken word geduwd, kan ik de groep moeilijk bijbenen.
Leerkrachten zien dit, en genieten hiervan.
Dit wordt opgepikt door een vriend van mij welke plotseling besluit zich tegen mij te keren.
Hij zal door het lachen van de leerkrachten waarschijnlijk denken dat hij groen licht gekregen heeft om mij eindelijk ten gronde te kunnen richten. Hij begint mij, met een groep vrienden,
te pesten...
De turn-les was nog niet gedaan, en we wandelden door naar de buitenpiste. Op de buitenpiste kwam ik Tom tegen, welke rondjes aan het rennen was, een winkelier welke ik kende dat mij groette...
Toen we aan de kant zaten, ging het pesten van kwaad naar erger.
Wanneer ik mij verdedigde, beïnvloedde hij iedereen in het doen overkomen of ik de slechte was, ook het meisje waar ik een oogje op had. Maar na een tijdje, ging hij te ver, en begon hij door mijn slimme tegen-reacties als een psychopaat over te komen.
Dat was voor iedereen om te zien. Wat zijn gedrag in een poging om de rollen om te draaien, nog verergerde.
Tom schoot vanuit het niets op en bezorgde hem met zijn ring een diepe kras, verticaal boven zijn lip.
Ik riep: "Ik hoop dat het een litteken blijft!"
Het begon te stortregenen. Op de terugweg, was iedereen doorweekt en moesten we door de modder.
We waren doorweekt, en vies.
De leerkrachten dat voor me uitliepen vloekten onophoudelijk.
Het gevloek deed me denken aan wanneer de kleinste van de twee dieven uit de film Home Alone vloekt, maar dan allemaal door elkaar.
Enkele klasgenoten kwamen naar me toe om tijdens de wandeling door de regen en modder met me te praten... Ze vroegen: "Waarom heb je hem zelf niet aangepakt, iedereen was er klaar voor?"
Ik vertelde hem dat als ik had toegeslagen, wat er ook gezegd was, dat ik objectief gezien voor een buitenstaander de geweldenaar zou zijn, zoals de leerkrachten, en dat alles dan weer in mijn nek terecht kwam. Hij noemde me 'rete-slim,' hoe ik de hele groep heb aangetoond wie hij werkelijk was.
Tom kwam aangelopen, en vroeg of ik met dit strontweer geen rit naar huis wilde. Dat vond ik zeer vriendelijk en sloeg ik niet af.
Eind goed, al goed.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Reacties van:
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
   W.J. (Hans) Villerius · 12 dagen geleden
   Met klimmende verbazing gelezen: 'De leerkrachten dat voor me uitliepen vloekten onophoudelijk.' Eigen ervaring of het werk van een primitieve chatbot? De titel vind ik zwak en dat dit stuk een eind heeft, is natuurlijk goed, maar daarmee is de rest nog niet in orde. Hopelijk is je volgende bijdrage beter.
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  1 Commentaar

  Gebruikerswaardering: 1 / 5

  PLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Rating: 1.0
Stemmen: 2
Hits: 271
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Ad Maas: De keuken van het hart

- Klik hier!-

test

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.