• images/deelname/flitsverhaal.jpg
  Een flitsverhaal is, bij Schrijverspunt, een krachtig en compleet verhaal in het kleinst mogelijk (maximaal 150) aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. De voorkeur gaat uit naar een verhaal in een of slechts meerdere zinnen. Geen zgn quotes, wijsheden, gezegden, etc. Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
  " Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  137 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

PRAKTIJKTEST

We testen in deze schrijfactiviteit een nieuwe mogelijkheid om te reageren op een artikel. Je kunt een waardering geven (hierboven) en/of een commentaar toevoegen (hieronder). Beiden mag maar is niet meer noodzakelijk. Voorlopig is het nog een praktijktest dus laat het ons weten als het niet helemaal goed gaat.

Commentaar:

01.04.21
Feedback:
Zo had ik het ook gelezen, boreaal, dat blijkbaar mooie door mij nog nooit geziene Noorderlicht in het voor een Belg meer Noordelijkere Nederland. Maar omdat ik nog wat zoekende was naar een eventuele symboliek had ik nog durven reageren. Daarna bij het lezen van een review in flitsscherpe taal geschreven dacht ik: heb ik wat gemist? Blijkbaar wel. Zo zie je maar hoe een paar woorden zo anders kunnen overkomen door een ooit, wat willekeurig misschien, getrokken lijn en grens, ook grenslijn of soms streep genoemd. Die laatste woorden heb ik, sorry Arjan, net met veel plezier gepikt!
Show more
30.03.21
Feedback:
Mijn eerste indruk van dit twaalftal woorden? Ik zal er niet omheen draaien! Wartaal, meende ik schouderophalend. Maar toen opeens ging er bij mij een lampje branden, nee sterker: er flitste een zoeklicht aan. Ik werd getroffen door het achtste groepje letters ‘sompige’. Dit kon eenvoudigweg geen al dan niet opzettelijke spelfout wezen! Het ging hier vast en zeker om een welbewust gekozen, aan ‘bradig’ en ‘slendig’ verwant begrip! De betekenis? Dienaangaande bood ‘Boreaal?’ gelukkig uitkomst. Weliswaar heeft het me daarna nog vele dagen gekost om deze meesterlijke tekst te ontsleutelen, maar daarvan heb ik geen seconde spijt gehad. De schellen vielen me van de ogen. Bravo, meneer! Uw bijdrage aan de Nederlandse literatuur is waarachtig van grote waarde. Ik neem er mijn spreekwoordelijke pet voor af. Van mij krijgt u twee dubbel en dwars verdiende sterren.
Show more
 • Eric Deprez 30.03.21
  "sompig" en "boreaal" zijn woordenboekwoorden. Sedert een Nederlands politicus dit laatste woord in de mond heeft genomen, is het zelfs tot in België wereldberoemd! Tot genoegen.
  • W.J. (Hans) Villerius 30.03.21
   Woordenboekwoorden? U laat me schrikken! Zozo. Tja, dat maakt alles opeens een stuk begrijpelijker- vooral wanneer Wilders binnenkort 'sompig' bezigt.
 • Annemarie Steenbergen 30.03.21
  Hans, Hans, Hans, wat moet ik toch lachen om jouw directe soms vlijmscherpe reacties af en toe, heerlijk. Ik hoop wel dat Eric zich niet gefileerd voelt. 😉
  • W.J. (Hans) Villerius 31.03.21
   @Deprez U taxeert mij verkeerd: Ik sla Baudet en Wilders niet ‘door mekaar’. Wel zou ik ze graag door elkaar rammelen. Maar dat is een ander verhaal.
  • Eric Deprez 31.03.21
   @HansVillerius Wilders? Borealiteit? U slaat de Nederlandse politici door mekaar. En dat van een Belg te moeten horen! Daarbij: de inhoud van "Flits" doet alles ter zake. Einde van de polemiek!
  • W.J. (Hans) Villerius 30.03.21
   De inhoud van 'Flits' doet niet ter zake. Het is de schrijver om de polemiek te doen.
26.03.21
Feedback:
'Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal,' lees ik in de instructies..
Show more