1 post
 • images/deelname/flitsverhaal.jpg
  Een flitsverhaal is, bij Schrijverspunt, een krachtig en compleet verhaal in het kleinst mogelijk (maximaal 150) aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. De voorkeur gaat uit naar een verhaal in een of slechts meerdere zinnen. Geen zgn quotes, wijsheden, gezegden, etc. Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
  " Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
  131 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

De uil van Minerva

Publicatie op : 09-05-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

De uil van Minerva

192 Hits.
De partij begon met de uil van Minerva. Die vloog weg en liet haar kuikens achter.
 
PS: Ik ontvang graag feedback
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

01.08.21
Feedback:
Veel verteld in weinig woorden
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
14.07.21
Feedback:
Goeie, Maaike!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
10.05.21
Feedback:
Bravo, Maaike! Wel degelijk een uitstekend tragikomisch verhaal, Lieven. Als aanvulling op Maaikes reactie nog dit: Baudet, de partijleider van Forum voor Democratie, is verzot op heidense gewichtigdoenerij. In 2019 zei hij tot veler verbazing: ‘De uil van Minerva spreidt z'n vleugels bij het vallen van de avond.’ Hiermee verhaspelde hij een beroemde tekst van de negentiende-eeuwse filosoof Georg Wilhelm Friedrich Hegel: ‘Die Eule der Minerva beginnt erst mit der einbrechenden Dämmerung ihren Flug’. Hegel bedoelde, dat men pas echt inzichtelijke kennis van een gebeurtenis kan krijgen, wanneer het geschiedenis is geworden. Baudet daarentegen bedoelde waarschijnlijk: Horen jullie wel, hoe belezen ik ben? Ook de schrijfster van het onderhavige flitsverhaal kwam tot inzicht: De volgelingen van Baudet zijn uilskuikens (stommelingen).
 • Waardering
  100%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Maaike Vissers 11.05.21
  Dank je voor je commentaar. Dit is een erg mooie, uitgebreide uiteenzetting van wat mijn flitsverhaal vertelt.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
De strijd
301
Lezen?
Het complot
288
Lezen?
Column
De grasstrijd
168
Lezen?