Marco Janssen

De barbaarse oude man

© Marco Janssen op 08.12.2022.

De teleurstelling had niet groter kunnen zijn voor Davide toen hij op Sinterklaasochtend zijn schoen wilde uithalen. Hij had super zijn best gedaan en voor alles gezorgd om de Sint en zijn schimmel vrolijk te stemmen.
 
Hij had een van zijn mooiste schoenen gezet, die moeder pas bij de kringloopwinkel had gekocht voor hem. Hij had de mooiste wortel en aardappel gekozen uit de box van de voedselbank. Hij had suikerklontjes bij zijn schoen gelegd. Hij had van vader strikte instructies gekregen om deze niet te ontdoen van de papieren bescherming. Raar want hij wilde Ozosnel niet ziek laten worden. Hij had de hele avond gezongen bij de schoen en was vroeg naar bed gegaan. Ook al omdat het in de avond altijd koud werd in huis.
 
Op de ochtend dat de goedheiligman was geweest, was Davide naar beneden gesneld. In de hoop mooie cadeaus te vinden bij zijn schoen. Tot zijn ontsteltenis lag er zout op, bij en in zijn schoen. De kleine Davide was ontroostbaar en moeder hoopte dan ook dat de andere kindertjes snel het geheim van Sinterklaas zouden vertellen op school. Ze kon het niet meer aanzien wat een barbaarse man die goedheiligman in dit huis was.
 
Gelukkig waren er wel gekookte wortelen en aardappelen voor het eten deze avond en had vader zijn gebruikelijke kopje oploskoffie waar hij een ontveld suikerklontje in deed. Deze avond ging Davide ook weer vroeg naar bed, maar nu met zijn hoop op de Kerstman gevestigd.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  14.12.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Mooi beschreven. De opsomming is zeker geen minpunt. Wel denk ik dat gebruik van alinea's het leesgenot kunnen verhogen.
  Show more
  1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
  08.12.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Droevig mooi verhaal. Je wordt er helemaal koud van. Ik vind de 'opsomming' juist extra sterkte toevoegen.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 184
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Renée Belloni: De zon in zijn ogen

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.