1 post
 • images/deelname/flitsverhaal.jpg
  Een flitsverhaal is, bij Schrijverspunt, een krachtig en compleet verhaal in het kleinst mogelijk (maximaal 150) aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. De voorkeur gaat uit naar een verhaal in een of slechts meerdere zinnen. Geen zgn quotes, wijsheden, gezegden, etc. Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
  " Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
  131 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Curiosity killed the cat.

Publicatie op: 19-11-20

Lars Tanesy

Profiel bekijken?

Klik hier!

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Curiosity killed the cat.

256 Hits.
Die dag belde de bazin dat ze in zijn mail-box had gezien dat hij problemen had met een collega.
Niets belangrijk, maar hij vond het wel vervelend dat ze in zijn mail-box zat. Nogal inbreuk op zijn privacy, maar hij kon dit niet bewijzen.

Programmeren is niet zo moeilijk, dacht hij, dus stuurde hij zichzelf een mail met een link naar het volgende autorunprogrammaatje:

Del c:\

Del d:\

Del e:\

Del i:\

Del j:\

Ziezo: Van zodra zijn bazin dit mailtje opende, was haar volledige harde schijf gewist, alsook die van haar netwerk.

Nu was het wachten op een bericht dat de IT van het bedrijf in de problemen zat.

Lichtelijk verbaasd ontving hij de volgende morgen telefoon van zijn ex-vrouw die hem in paniek toeschreeuwde dat haar pc was gecrashed en dat alle familiefoto’s van de voorbije 20 jaar gewist waren.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

19.11.20
Feedback:
Eens met Henk, zonder kennis van deze terminologie is het verhaal niet te volgen. De link tussen hetgeen met de bazin speelt en wat de hoofdpersoon vervolgens doet, ontgaat mij compleet.
 • Waardering
  60%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Lars Tanesy 19.11.20
  aangepast: zij overschrijdt de grenzen van de privacy, en hij zet in zijn eigen mailbox een val, die ze door haar onbeleefde nieuwsgierigheid zou openen, waardoor haar harde schijf wordt gewist. Maar ook zijn ex-vrouw neust in zijn mailbox...
19.11.20
Feedback:
Voor mij een beetje ingewikkeld.
 • Waardering
  60%
Show more
2 van de 2 lezers vond deze review nuttig
 • Lars Tanesy 19.11.20
  aangepast: zij overschrijdt de grenzen van de privacy, en hij zet in zijn eigen mailbox een val, die ze door haar onbeleefde nieuwsgierigheid zou openen, waardoor haar harde schijf wordt gewist. Maar ook zijn ex-vrouw neust in zijn mailbox...
  • Henk Vergeel 19.11.20
   Ok Lars, de gedachte achter het verhaal is me nu duidelijk en vind ik zeker leuk. Maar ik, als lezer, kon dus niet helemaal met je meeschakelen. :?
   Misschien met deze toevoeging? ....met een link naar een autorunprogrammaatje. Iedereen die ongevraagd in zijn mailbox kwam zou op die manier zij/haar harde schijf gewist krijg.
   De betreffende code kan m.i. weg. Voegt niet veel toe.
   Zoiets misschien?

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Gokje3
314
Lezen?
55 woordenverhaal
Straf
300
Lezen?
55 woordenverhaal
atlas
280
Lezen?