1 post
 • images/deelname/flitsverhaal.jpg
  Een flitsverhaal is, bij Schrijverspunt, een krachtig en compleet verhaal in het kleinst mogelijk (maximaal 150) aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. De voorkeur gaat uit naar een verhaal in een of slechts meerdere zinnen. Geen zgn quotes, wijsheden, gezegden, etc. Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
  " Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
  131 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

BELTIJD

Publicatie op : 11-12-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

BELTIJD

271 Hits.
BELTIJD
Het was begin mei. De kunstenaar wou aanvankelijk het pittoreske kerktorentje schilderen. Bij elke sessie evenwel fietste een pater uit de nabijgelegen abdij doorheen dit tafereel. Hij kwam elke dag op hetzelfde tijdstip via de onbewaakte spooroverweg naar het dorp. Uiteindelijk besloot de kunstenaar om de pater te schilderen. Die zag er interessanter uit dan de kerk. Helaas: op enkele sessies van het einde verscheen de pater niet meer. Op de kerktorenklok had de kunstenaar het tijdstip vergeleken met het waarschuwende belgerinkel aan de overweg. Dat klopte niet meer. Er waren medio mei nieuwe spoortabellen. Zonde van elke seconde.

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

12.12.20
Feedback:
Leuk!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
12.12.20
Feedback:
Een doordenkertje. Leuk geschreven!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
12.12.20
Feedback:
Leuk verhaaltje. Een opmerking, je schrijft: doorheen dit tafereel. Volgens mij is ‘door dit tafereel heen’ de juiste constructie.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Janneke De Leeuw van Weenen 12.12.20
  Volgens mij is dit Belgisch, niet fout, maar anders dan wij zijn gewend!
  • Janneke De Leeuw van Weenen 13.12.20
   @lievenaugust Bedankt voor de uitleg Lieven! Ik heb onlangs een boek helpen lectoreren van een Vlaamse schrijfster (geen taalcorrectie, alleen inhoudelijk) en zij gebruikte deze uitdrukking ook herhaaldelijk. Doorheen, langsheen en nog meer wat ik vergeten ben :)
  • Website beheer 12.12.20
   @lievenaugust Beetje vaag zo Lieven. Voor zover ons bekend zijn er geen problemen. ´Commentaar ook ergens anders gepubliceerd´ kunnen we niet echt wat mee. Waar dan precies. We konden geen doublures in deze vinden... Ook ontbreken er o.i. geen commentaren bij ´Zwarte Piet´. Bij omissies graag e.e.a. melden aan de webmaster (zie button). Nu geef je een commentaar voor jezelf.
  • Lieven Vandekerckhove 12.12.20
   @lievenaugust Ik weet niet wat er met de website verkeerd loopt, maar mijn onderstaande commentaar vond ik ook al ergens anders gepubliceerd. En nog: de twee commentaren die bij mijn stukje "Zwarte Piet" stonden, blijken nu plots verdwenen te zijn.
  • Lieven Vandekerckhove 12.12.20
   @lievenaugust Oei, dat hoorde hier niet thuis. :) :) :)
  • Lieven Vandekerckhove 12.12.20
   Een interessante discussie. Mijn taalaanvoelen geeft Annemarie gelijk, maar ik durf er niet om verwedden. Overigens, Janneke, bestaat er niet zoiets als Belgisch (om de taal aan te duiden, die in België gesproken wordt): de talen die hier (in België) gesproken worden, zijn Vlaams, Frans en Duits. Officieel heet het Vlaams: het Nederlands, maar wanneer de nadruk gelegd wordt op het verschil tussen het Nederlands, dat in Nederland gesproken wordt, en het Nederlands, dat in Vlaanderen gesproken wordt, gebruiken we de term 'Vlaams'. Overigens heeft de volksmond het steevast over het 'Vlaams').

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
EEN TANDJE MEER
309
Lezen?