SCHRIJFACTIVITEIT: FLITSVERHAAL

Een flitsverhaal is, bij Schrijverspunt, een krachtig en compleet verhaal in het kleinst mogelijk (maximaal 150) aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. De voorkeur gaat uit naar een verhaal in een of slechts meerdere zinnen. Geen zgn quotes, wijsheden, gezegden, etc.
 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

185 jaar

Publicatie: | Erik van der Velden

‘Gefeliciteerd met je verjaardag, schatje.’ De honderden rimpels in haar tandeloze gezicht zijn alle tot lach gebogen.

Langzaam opent Ferdinand zijn ogen. Glunderend gaat hij rechtop zitten, terwijl zijn vrouw een dienblad over zijn schoot legt. Op de omelet en de zwarte koffie dansen dampspookjes vrolijk in polonaise. Zijn knokige vingers trillen als hij het pakje naast het bord opent. ‘Een zilveren gulden uit 1820. Die had ik nog niet!’ jubelt hij. ‘Jij ben mijn gouden meisje.’ Zijn kus op haar koontje golft door haar gebochelde lijf. Verliefd neemt ze de gulden over en maakt de volgende piekenbuis vol. Het zilvergeschitter kietelt haar geheugen en prompt slaakt ze een kreetje.

‘Morgen is hij jarig,’ kirt ze verheugd.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
25.10.21
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.