Feuilleton

Feuilleton

Een feuilleton is een verhaal dat uit meerdere delen en afleveringen bestaat en over een langere tijd wordt uitgezonden of gepubliceerd.

Met een feuilleton verschijnt een groot verhaal in meerdere delen. Elke keer moeten mensen na het lezen of beluisteren van een stuk een tijd wachten op het vervolg. Door het gebruik van zogenoemde cliffhangers wordt het wachten een stuk spannender. Anders dan bij een boek of film kan men niet meteen verder kijken of lezen en moet er in spanning worden gewacht op het vervolg. Oorspronkelijk waren feuilletons de losse blaadjes als bijlage van een blad en later werden het vaste rubrieken over recensies, wetenschappelijk of culturele nieuwtjes en andere zaken. Inmiddels gaat een feuilleton vooral om romans, novellen en verhalen, ofwel fictie.

 Toevoegen van een nieuwe feuilleton is niet meer mogelijk.

Blog

Broze charme 1.1

Angela en Ton

‘Hoi’, riep Angela enthousiast en gaf Kathryn drie zoenen. Daarna deed ze hetzelfde met Dirk. Ton volgde in haar voetspoor. Timothy kreeg  van beiden een aai over de bol en een glimlach. Toen hij zijn limonade ophad, bracht ze hem naar bed. Dirk bestelde champagne om de nieuwe vriendschap te vieren. Angela en Ton waren van Kathryns leeftijd. Late twintigers. Ze zag hoe Angela probeerde indruk te maken op Dirk. Ze had het bovenste knoopje van haar blouse losgemaakt, zodat het sneetje tussen haar borsten te zien was. Jaloers keek ze naar de borsten van Angela, die een stuk groter waren dan de hare. Dirk flirtte met haar, overhandigde haar de champagne en leunde daarbij iets voorover, zodat zijn neus bijna tussen haar borsten verdween. 

‘Wat hebben jullie vandaag gedaan?’ vroeg Ton.

Verstoord keek ze op. Het liefste wilde ze nu met rust gelaten worden en kijken hoe de flirt tussen Dirk en Angela zich ontwikkelde. Nu moest ze hem wel aankijken en antwoorden.

‘Niets bijzonders’, antwoordde ze.

‘Niets bijzonders?’, herhaalde hij ongelovig.

‘Jullie hebben toch aan de bar gehangen tot in de vroeg uurtjes?’

‘Niet tot in de vroege uurtjes. We zijn om een uur of twee naar bed gegaan.’

‘O en zat Dirk er toen nog?’

‘Nee hij ging gelijk met ons weg.’

Kathryn was verbaasd maar vroeg niet verder en vertelde hem niet dat hij om negen uur nog niet in zijn bed lag. Waar was hij heen gegaan? Naar de hoeren? Dat zou kunnen, want sinds ze was verhuisd naar een andere slaapkamer, hadden ze het niet meer gedaan. Ton was natuurlijk een blok aan het been voor Dirk. Angela straalde een en al beschikbaarheid uit en als haar vriend er niet geweest was, had zij zich met graagte laten meetronen naar de slaapkamer van Dirk.

‘Hoezo?’

‘Zomaar’.

Ze begon over hoe ze de dag besteed hadden, zodat hij zich niet zou afvragen waarom ze zoveel had gevraagd. Tijdens het eten, praatte Ton met Dirk.  Angela, die tegenover haar zat, zei: ‘Wat een leuke vent heb je’.

‘Ja hé’, antwoordde ze, niet bijzonder enthousiast.

‘Jij ook trouwens’, vervolgde ze.

‘Als je hem beter kent, valt het tegen hoor’. Ze lachte hard om haar eigen grapje.

‘Dat geldt ook voor Dirk’.

‘Misschien kunnen we ruilen vannacht’, giechelde Angela.

Zij  met Ton? Ze keek naar hem. Vond ze hem aantrekkelijk? Niet meteen, alhoewel hij niet onaantrekkelijk was. Kort stekeltjeshaar, ietwat dunne lippen en mooie blauwe ogen. Ze zou het er wel op kunnen, daar niet van.

Angela had zich intussen weer met Dirk ingelaten op een opdringerige manier. Ze trok aan zijn mouw om zijn aandacht weer op haar te vestigen. Ton keek ietwat geërgerd naar zijn vrouw, die hun gesprek zo ruw verstoorde.

‘Wil je nog een wijntje?’ vroeg hij aan Kathryn, terwijl hij haar antwoord niet afwachtte.

‘Die twee vermaken zich wel’, zei hij terwijl hij naar zijn eega en Dirk keek, die elkaar gierend van de lach aankeken.

‘Het is zeker grappig’, antwoordde ze.

‘Mogen wij weten wat er zo grappig is?’ vroeg Ton.

Deze opmerking deed hen weer in lachen uitbarsten. Ton en Kathryn keken elkaar aan en voelden zich te veel. Dirk en Angela stonden op en liepen weg. Ze wilde ook opstaan, ineens jaloers. Ton hield haar tegen.

‘Blijf nog even zitten’, zei hij, terwijl hij haar bij haar arm pakte.

‘Jij vindt het niet erg?’ vroeg ze.

‘Nee ik vind jou leuk’, antwoordde hij en kuste lichtjes haar wang.

Ongemakkelijk schoof ze een stukje van hem af.

‘Vind je het niet lekker?’, vroeg hij en ineens voelde ze zijn hand op haar been.

‘Niet doen’, protesteerde ze zwakjes en haalde zijn hand van haar been. Hij bleef haar lichte kusjes geven. In haar hals, op haar wang en op  haar lippen. Ze vond het niet vervelend. Integendeel. Dirk ging nooit zo met haar om. Zo teder.  

‘Zullen we naar de kamer?’

‘Welke?’

Hij lachte in haar haren.

‘Zullen we gokken?’

‘Ik gok dat Dirk in onze kamer is’, sprak ze beslist.

‘Hoe weet je dat zo zeker?’

‘Ik ken hem al een tijdje Ton’.

Hij pakte haar bij de arm en samen liepen ze naar de lift. Ze had gelijk. Toen ze bij zijn kamer waren en hij die voorzichtig opende, zag ze dat hij opgelucht naar haar keek. Weer pakte hij haar bij de arm en trok  haar mee naar binnen, alwaar hij haar tegen de deur drukte en haar passievol begon te kussen.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 266
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Michelles première

nov 18, 2019 Kort verhaal Antoinette Jarig

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten