Feuilleton

Meer schrijfactiviteiten (klik hier)?

Ook een feuilleton toevoegen?

Alleen leden kunnen een feuilleton toevoegen.
Door eerst in te loggen kun je op de volgende button klikken om een (nieuw) feuilleton toe te voegen:

Nieuw button  
  • Toelichting :
    • Vul bij 'Titel' een titel in. (Gebruik dezelfde titel voor een lopende feuilleton maar nummer ze!)
    • Voeg je tekst toe in het tekstblok en bewerk de tekst desgewenst.
    • Meer invullen is niet noodzakelijk. Klik alleen nog op--> Opslaan.
  • Je verhaal is niet gelijk zichtbaar.
gratis40Inloggen / registreren is mogelijk onderaan op elke pagina!
Een feuilleton is een verhaal dat uit meerdere delen en afleveringen bestaat en over een langere tijd wordt uitgezonden of gepubliceerd. Via radio, televisie, tijdschrift en krant worden mensen wekelijks of maandelijks op de hoogte gehouden van de vorderingen in het verhaal.

Met een feuilleton verschijnt een groot verhaal in meerdere delen. Elke keer moeten mensen na het lezen of beluisteren van een stuk een tijd wachten op het vervolg. Door het gebruik van zogenoemde cliffhangers wordt het wachten een stuk spannender. Anders dan bij een boek of film kan men niet meteen verder kijken of lezen en moet er in spanning worden gewacht op het vervolg. Oorspronkelijk waren feuilletons de losse blaadjes als bijlage van een blad en later werden het vaste rubrieken over recensies, wetenschappelijk of culturele nieuwtjes en andere zaken. Inmiddels gaat een feuilleton vooral om romans, novellen en verhalen, ofwel fictie. Beroemde feuilletons zijn die van Charles Dickens, zo werden de verhalen van Oliver Twist en Nicholas Nickleby in verschillende afleveringen gepubliceerd. Later zijn Dickens' verhalen in boekvorm uitgebracht.

Je kunt hier jouw feuilleton toevoegen. Periodiek kun je dan een nieuwe 'aflevering' toevoegen. Gebruik elke keer dezelfde titel, maar voeg een afleveringsnummer toe.

Feuilletons

december 06, 2017 21

De Fotomagiër Deel 1

in Feuilleton by Grazia Hattem
Flip zat achter zijn computer. Hij was vanochtend naar het bos geweest om foto’s te maken en hij keek genietend naar zijn scherm. Het was herfst en… Lees meer...
dec 06, 2017 74

Jouw feuilleton op Schrijverspunt

in Feuilleton by Redactie Schrijverspunt
Op verzoek een nieuwe schrijfactiviteit bij Schrijverspunt.Een feuilleton is een verhaal dat uit… Lees meer...
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018