Boekwinkel Schrijverspunt

BOEKWINKEL SCHRIJVERSPUNT

Nog geen bestelling...

De Journalist - Marieke Griffioen

cover_voorzijde_1834147441
Amsterdam, 1941: Jan van de Waard is opgegroeid in een liberaal gezin. Als beginnende fotograaf bij een nationale krant hoopt hij op een veelbelovende carrière in de journalistiek. Hij voelt zich sterk aangetrokken tot het nationaal-socialisme en heeft zich aangesloten bij de NSB, net als zijn coll ...Lees meer
€ 16,00


  • Beschrijving
  • Specificaties
  • Review
  • Plaats een review

Amsterdam, 1941: Jan van de Waard is opgegroeid in een liberaal gezin. Als beginnende fotograaf bij een nationale krant hoopt hij op een veelbelovende carrière in de journalistiek. Hij voelt zich sterk aangetrokken tot het nationaal-socialisme en heeft zich aangesloten bij de NSB, net als zijn collega Leonard. Als de gevolgen van de oorlog zichtbaarder worden, begint zijn overtuiging af te brokkelen. Maar heeft hij de consequenties van zijn keuze kunnen overzien? En is er nog een weg terug?

Zeventig jaar later: De dertig-jarige Matthias heeft als oorlogscorrespondent al veel van de wereld gezien. Zijn werk is zijn grote passie en hij weet als geen ander werk en privé te scheiden. Als hij vader wordt, moet hij onder ogen zien dat zijn ambities steeds vaker ten koste gaan van zijn gezinsleven. Hij moet beslissingen nemen die verstrekkende gevolgen blijken te hebben.

"De Journalist" is een verhaal over moed, over idealen die botsen met de realiteit en over de wens om je kinderen tegen elke prijs te beschermen tegen de schuld die van generatie op generatie wordt doorgegeven.
Marieke Griffioen
9789462663947
Schrijverspunt
116
Paperback
Mannen, Vrouwen
2019
Lijst van de reviews:
Er zijn nog geen reviews geplaatst.
Stemmen:

Geef uw advies over dit item:

Gebruikersnaam:
E-mail:

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Actuele BookBusters