Voor schrijvers, door schrijvers

Schrijverspunt Clusteruitgeverij

Schrijverspunt Clusteruitgeverij

De clusteruitgeverij voor uitgevers!

Startende uitgevers kunnen aan de slag bij Schrijverspunt

Veel auteurs hebben ondertussen de weg gevonden naar zelfstandig een boek uitgeven. Het is ook niet voor niets dat een schrijfster als Paulien Cornelisse haar laatste boek in eigen beheer heeft uitgegeven. Ook Sonja Bakker en J.K. Rowling, de schrijfster van Harry Potter, begonnen met het uitgeven van boeken in eigen beheer.

Heb je meer boeken geschreven en geef je die zelfstandig uit? Dan ben je in feite uitgever. We kennen veel van die voorbeelden. Auteurs die starten met het zelfstandig uitgeven van een eigen manuscript en dan een volgend boek, na tevredenheid over deze manier van publiceren, opnieuw zelfstandig uitgeven. Vaak ook in combinatie en samenwerking met andere schrijvers.

En zo ontstaat soms, spontaan, een kleine uitgeverij. De weg naar succesvol publiceren is gevonden. Anderen zijn vanaf het begin al van plan om aan de slag te gaan als uitgever. Voorzichtig beginnen maar bij tevredenheid elke keer een nieuwe stap maken.

Maar is dat dan niet allemaal erg ingewikkeld?

Nee hoor, dat hoeft het niet te zijn. Als dat je droom is, is het een goede reden om het waar te maken. Met een beetje creativiteit, inspanning, tijd en wat ondersteuning van derden is het allemaal mogelijk. We moeten het niet moeilijker maken dan het is, want waar gaat het om?
 • Alle begint natuurlijk met een lezenswaardig manuscript. Als auteur ben je zelf verantwoordelijk, maar als uitgever is het de kunst om het juiste manuscript te vinden. Schrijverspunt kan je helpen bij die zoektocht.
 • Vervolgens start de productie van een boek met het drukklaar opmaken van een manuscript (juiste lettertype, marges, pagina nummering, colofon, etc.)
 • Daarnaast dient er een aansprekende flaptekst geschreven te worden en een cover ontworpen voor het boek.
 • Voor de druk van het boek dient nagedacht te worden over de uitvoering (paperback of hardcover), papiersoort en bv de verkoopprijs.
 • Op elk boek dient een barcode te staan, dus moet er een ISBN aangevraagd worden voor het boek.
 • Deze voorbereiding kun je grotendeels zelf uitvoeren. Is het bronmateriaal gereed dan kan het boek gedrukt worden. Vooraf heb je een keuze gemaakt voor druk in oplage of POD. Ook is de keuze voor een e-boek een serieuze afweging.
 • Na de druk dient het boek beschikbaar te zijn voor verkoop bij de boekwinkels. Dat is mogelijk door het aan te melden bij CB.
 • Als laatste, maar niet vergeten natuurlijk, de promotie van de boeken.
Als uitgever zijn dat de primaire taken waar je mee te maken hebt. Een aantal daarvan zijn wellicht een kolfje naar je hand, maar ongetwijfeld zijn er ook onderdelen waar je vaardigheden niet liggen. Dan moet je de juiste ondersteuning en/of samenwerking weten te vinden. Lukt dat (tijdelijk) niet dan is Schrijverspunt Clusteruitgeverij je vangnet. We kunnen je op vrijwel elk onderdeel van het productieproces ondersteuning bieden. Voor deelnemers tegen aantrekkelijke tarieven.
E.e.a. vraagt, behalve tijd en vaardigheid, waarschijnlijk ook een flinke financiële investering?
Ook deze vraag kunnen we ontkennend beantwoorden. Deelnemers van Schrijverspunt Clusteruitgeverij kunnen een boek al bij alle boekwinkels in België en Nederland te koop aanbieden voor slechts € 7.50 euro (excl. BTW) per maand. Geef je meer dan 5 titels uit dan zijn die tarieven nog veel lager. Behalve de aanvraag van de ISBN heb je verder geen kosten. Je leest het goed: voor dat bedrag verschijnen jouw manuscripten als mooi uitgevoerde boeken en zijn ze in elke boekenwinkel (ook Bol.com, Standaard boekhandel, Bruna, etc.) te koop.

Dus lage vaste kosten, maar wat verdien ik per verkocht boek?

Deelnemers van Schrijverspunt Clusteruitgeverij kunnen onder andere op basis van Printing on Demand een boek zelfstandig uitgeven. Schrijverspunt Clusteruitgeverij zorgt er dan voor dat het boek digitaal wordt gedrukt en leverbaar is op elk moment en in het gewenste aantal. De Clusteruitgeverij maakt daarvoor gebruik van de Printing on Demand-service van het CB. Ze leveren goede kwaliteit tegen een laag tarief. Met Printing on Demand betaal je alleen de drukkosten van de boeken die zijn besteld. Dus je hoeft niet te investeren! De levertijd via de boekhandel is binnen 24 uur en het maakt qua uitlevering geen verschil met de levertijd van boeken die bij het CB op voorraad liggen. Steeds meer grote uitgeverijen maken om die reden ook gebruik van POD. Maar als kleine uitgever kun je natuurlijk de door jouw uit te geven boeken zelf laten drukken. De kostprijs per exemplaar is dan vaak wat lager en dus je winst wat hoger, maar je moet dan wel investeren. Verwacht je enig succes van de verkoop dan is dat natuurlijk geen enkel probleem. Daarnaast blijft de mogelijkheid om de titel als e-boek uit te geven waarbij je niet met drukkosten te maken hebt.

De opbrengst van je boeken is afhankelijk van enerzijds de verkoopprijs van het boek en anderzijds de drukkosten per verkocht boek evenals de kosten voor, de boekhandel en CB.

We geven twee voorbeelden:

Stel de drukkosten bedragen per verkocht boek € 5- en de verkoopprijs bedraagt € 15.- dan is je opbrengst per verkocht boek € 2.40
Stel de drukkosten bedragen per verkocht boek € 5- en de verkoopprijs bedraagt € 17.50- dan is je opbrengst per verkocht boek € 3,71

Als deelnemer van Schrijverspunt Clusteruitgeverij kun je ook zelf boeken kopen voor eigen verspreiding. Je betaalt dan slechts de kostprijs. Verkoop je die boeken dan zelf aan anderen voor de gekozen verkoopprijs van b.v. € 15, - (en bij de aanschafprijs van € 5.-) dan is je opbrengst per verkocht boek zelfs € 10.- ! Een leuke winst.

De voordelen voor het zelfstandig uitgeven als uitgever op een rijtje:
 • 100% zeker dat de boeken die je uitgeeft te koop zijn in de boekwinkels in België en Nederland
 • Je behoudt zelf de uitgeefrechten. Je geeft een boek uit onder je, zelf gekozen, uitgeversnaam.
 • Je bepaalt zelf de opmaak, cover, verkoopprijs, etc. van de boeken.
 • De opbrengst per verkocht boek is volledig voor jou en/of de auteur als je dat niet zelf bent.
 • Je kunt zelf exemplaren tegen kostprijs inkopen en desgewenst verkopen voor extra winst.
 • Je kunt online de actuele verkoopresultaten volgen.
 • Geen investering nodig slechts een maandelijkse bijdrage van € 7.50 (excl. BTW) per titel of nog minder als je meer titels uitgeeft.
 • Gratis advies bij vragen en lukt je iets niet dan kunnen we je, voor een laag tarief, ondersteunen (b.v. ontwerp cover)

Deze voordelen zijn van toepassing voor deelnemers van Schrijverspunt Clusteruitgeverij.

Geen investering nodig, 100% zeker dat je boeken te koop zijn bij de boekwinkels en zeer beperkte kosten die je al terug kunt verdienen bij een beperkte verkoop. Ja, zo eenvoudig is zelfstandig uitgeven.
Veel startende uitgevers gingen je al voor. We hebben dus de nodige ervaring met startende uitgevers, kennen de valkuilen, weten de oplossing meestal voor tegenslagen en kunnen (gratis) advies geven voor alle onbekende zaken in het uitgeversvak. Je staat nooit alleen en we kunnen je overal in ondersteunen.

(semi-) professionele uitgevers

Ben je uitgever en geef je meer dan 4 titels uit? Dan is Schrijverspunt Clusteruitgeverij de brug naar continuïteit en effectiviteit. Met onze jarenlange ervaring en een team van medewerkers verzorgen wij je fonds als was het van onszelf.

Steeds meer uitgevers weten Schrijverspunt Clusteruitgeverij om die reden te vinden en worden ook deelnemer. De tarieven zijn laag, de mogelijkheden zijn divers en de dienstverlening ontvangt alle lof.

Je bent uitgever van meer dan 4 titels op dit moment en je boeken zijn al te koop via CB? Door een eigen aansluiting, CB compact of een andere clusteruitgever? Bekijk dan eens hier wat wij te bieden hebben en/of doe navraag bij een van de andere deelnemers.

Voor uitgevers met meer dan 4 titels hanteren we lagere tarieven. Wil je je aansluiten bij Schrijverspunt Clusteruitgeverij? Meld je aan als deelnemer en dan starten we de procedure. Je titels bij CB overzetten naar de nieuwe situatie regelen we snel en gratis voor je.

Een overzicht van de mogelijkheden:

Klik op een van de balken voor meer informatie.
Schrijverspunt Clusteruitgeverij voor uitgevers
Als uitgever wil je dat de door jou uitgebrachte boeken natuurlijk op zoveel mogelijk verkooppunten te koop zijn. Aansluiting bij het CB is onontbeerlijk om boeken te verkopen via de meer dan 2500 boekhandels in Nederland en België. Niet alleen bij Bol.com, maar natuurlijk ook bij alle lokale boekwinkels en bijv. Ako, Bruna en Bookspot. Daarnaast ontkom je er bijna niet aan om een titel ook als e-boek uit te geven en behalve bij de reguliere online boekwinkels liefst ook te koop aanbieden bij bijv. Kobo, Apple, Google Play, Amazone, etc.
Voor de gemiddelde uitgever vormen de hoge aansluitkosten bij het CB een stevige drempel en vrijwel niet op te brengen. Maar met die kosten ben je er nog niet. Bij een zelfstandige aansluiting heb je verder ook nog eens te maken met de logistieke en administratieve handelingen en kosten van het CB. Het beheer hiervan is bijna niet te doen en erg arbeidsintensief. Dus maar niet doen? Onzin natuurlijk. Wij zorgen voor een probleemloos alternatief.

Wat zijn de voordelen van Schrijverspunt Clusteruitgeverij?

Deelname aan Schrijverspunt Clusteruitgeverij is uitermate aantrekkelijk voor uitgevers! Wij zorgen dat een boek voor verkoop beschikbaar is bij alle bij het CB aangesloten boekwinkels. Verder hebben we met verschillende aanbieders van e-boeken (Google Play, Itunes, Kobe, Managementbook, Amazon.com, etc) een overeenkomst zodat een e-boek daar ook te koop en/of te huur is. Daarnaast beheren we de ingewikkelde administratieve- en logistieke handelingen en kosten van het CB. Als uitgever behoud je zelf de uitgeef- en auteursrechten en ben je volledig vrij in de keuze van o.a. verkoopprijs, druk, opmaak, promotie van het boek en vanzelfsprekend de te gebruiken uitgeversnaam. Dat allemaal zonder jarenlange contracten en tegen erg lage tarieven.

Stabiliteit en een klantgerichte dienstverlening

Met onze jarenlange ervaring en een enthousiast team zorgen we dat de CB-activiteiten naar wens verlopen en jou als uitgever geen extra tijd kosten. Daarvoor ben je geen uitgever. Met onze tarieven zijn we zeer concurrerend. Vrijwel altijd ben je bij ons, onder de streep goedkoper uit. Ook t.o.v. een CB-compact. Deelnemers die soms toch de overstap maakten keerden meestal na enige tijd weer terug. Bij Schrijverspunt clusteruitgeverij weet je wat je kunt verwachten. 100% zeker!

We streven naar maatwerk. In feite is elke vorm van samenwerking mogelijk als deelnemende uitgever van Schrijverspunt Clusteruitgeverij. Maar bekijk eerst nog eens ons overzicht met de belangrijkste voordelen en onze basismogelijkheden met tarieven en voorwaarden.

Ben je uitgever (meer dan 5 titels) en heb je belangstelling om gebruik te maken van deze mogelijkheid? Neem gerust contact met ons op voor verdere afstemming of om een vraag te stellen.
De voordelen

De voordelen van deelname, als uitgever, aan Schrijverspunt Clusteruitgeverij zijn legio, maar we benoemen de belangrijkste:

 • Wij zorgen dat een fysiek en/of een e-boek voor verkoop beschikbaar is bij alle bij het CB aangesloten boekwinkels. Dat doen we snel en zorgvuldig. Daarbij is het mogelijk om zelf zorg te dragen voor de druk van een fysiek boek en/of gebruik te maken van onze Printing on Demand mogelijkheid. En op flexibele basis. Stopzetten van de verkoop van een titel is na minimaal zes maanden al mogelijk.
 • Wij zorgen dat een e-boek of luisterboek voor verkoop en/of verhuur beschikbaar is bij online boekwinkels waar we een overeenkomst mee hebben afgesloten (Google Play, Itunes, Kobe, Managementboek, Amazon.com, Bibliotheek.nl, etc).
 • We beheren de ingewikkelde administratieve- en logistieke handelingen en kosten van het CB en mogelijke derden. Als uitgever behoudt je zelf de uitgeef- en auteursrechten en bent volledig vrij in de keuze van o.a. verkoopprijs, druk, opmaak, promotie van het boek en vanzelfsprekend de te gebruiken uitgeversnaam.
 • Schrijverspunt Clusteruitgeverij werkt met O-boeken en dan is een boekhandelskorting van 30+% mogelijk Een aantal boekverkopers, als Bol.com, vragen echter een hogere korting!. Maar veelal toch een  voordeel van 12% per verkocht boek! Uitgifte als A-boek of anderssoortig is vanzelfsprekend ook mogelijk.
 • Als deelnemende uitgever ontvang je elk kwartaal een creditnota, uitgewerkt op titel, over de verkoopresultaten.
 • Schrijverspunt Clusteruitgeverij zorgt voor controles op onregelmatigheden in de facturen van het CB, correcties worden vrijwel altijd  voor je geregeld.
 • Bij Schrijverspunt Clusteruitgeverij ontvang je automatisch een waarschuwing als een van je titels aandacht vraagt (te lage voorraad e.d.).
 • Deelnemers van Schrijverspunt Clusteruitgeverij kunnen online de boekvoorraad en verkoopresultaten bekijken.
 • Bij Schrijverspunt Clusteruitgeverij is inschrijving bij de Kamer van Koophandel niet noodzakelijk.
 • Deelnemers betalen per titel een vaste vergoeding per maand. Geen verrassingen. Als uitgever ontvang je per verkocht boek de verkoopprijs (excl BTW) minus boekhandelskorting en minus verkoopkosten van het CB (15%). Op een e-Boek is het  21% Btw tarief van toepassing. Verder heb je te maken met de downloadkosten van het CB en de e-boekhandelskorting. Voor Bol.com geldt een marge van 42 procent. Voor Kobo 45 procent en de overige aanbieders van e-Boek, inclusief de Apple iBookstore geldt 30 procent.
 • Als deelnemende uitgever is het mogelijk, op onderdelen in het uitgeefproces, bij (tijdelijk) ontbreken van capaciteit en/of kennis ondersteuning te vragen en te krijgen van Schrijverspunt Clusteruitgeverij. We doelen dan op zaken als conversie naar e-pub, coverontwerp, opmaak binnenwerk, tekstredactie, aanvraag ISBN, etc. Dat maakt je als uitgever, zonder investering of risico, flexibeler.
 • 1 op 1 doorbelasting van de niet-verkoopgerelateerde kosten, w.o. inslagkosten, opslagkosten, kosten informatie, bestelmedia, en verslaglegging
 • De deelnametarieven voor uitgevers nemen nadrukkelijk af bij toename van het aantal titels. Daarnaast hebben we de deelnamekosten de afgelopen jaren, wegens succes, elke keer verder kunnen verlagen.
 • Deelnemende uitgevers kunnen gebruik maken van de vele verdere en vaak gratis mogelijkheden van Schrijverspunt Clusteruitgeverij
 • Het team van Schrijverspunt is beschikbaar voor raad en daad.
Ben je uitgever van meer dan 5 titels en heb je belangstelling om gebruik te maken van deze mogelijkheid? Neem gerust contact met ons op voor verdere afstemming of om een vraag te stellen.
Tarieven

De tarieven van Schrijverspunt zijn duidelijk en transparant. De dienstverlening is van een hoge kwaliteit en persoonlijk. We denken mee en daardoor zijn jouw belangen ook de onze. Ons enthousiaste team zorgt ervoor dat je altijd op ons terug kunt vallen.

Als deelnemer aan onze clusteruitgeverij kun je veel zelf regelen maar ook gebruik maken van onze dienstverlening. 
 • Redactie

  Tekstredactie of tekstcorrectie
 • Binnenwerk

  Opmaak en drukklaar maken
 • Covers

  Ontwerp cover + barcode
 • ISBN

  ISBN voor elk type boek
 • E-boek

  Conversie naar ePub
 • Luisterboek

  Produceren MP3 van een boek.
 • POD boek

  Levering van elk gewenste aantal.
 • Advies

  Persoonlijk advies en ondersteuning
 • Mailing

  Mailing naar boekwinkels.
 • Afspraken

  Extra afspraken korting/retour.
 • Voorraad

  Verplaatsing en uitslag.
 • Orders

  KB, NBDBiblion, media, etc
 • CB

  Titels verkoop/verhuur.
 • 'Het was een fijne ervaring, uitgegeven worden door Schrijverspunt' - Martin Lohman

  Wat een feest van herkenning en erkenning als Schrijverspunt onderhuidse gevoelens van velen verwoordt: Noodgedwongen verwerpen uitgevers dagelijks tientallen manuscripten, waarmee ook uit het zicht verdwijnt, dat wat meer verdient. Natuurlijk moet een uitgever schiften om te voorkomen dat de spoeling te dun wordt. Maar de schaal waarop, laat die spoeling veel weg hebben van badwater en wat daar gewoonlijk mee samenhangt.

  Schrijverspunt neemt een manuscript serieus en als het levensvatbaar is, mag men zich gelukkig prijzen, want professionele begeleiding staat klaar. Vragen van raad resulteren meteen in daad, alles per mail en als een WhatsApp zo rap. Mijn vaste medewerker bij Schrijverspunt heeft mij in een goede sfeer en met veel geduld terzijde gestaan. Adviezen die ikzelf nooit zou hebben bedacht verbeterden het geheel aanzienlijk. Tot en met het verschijnen van het boek, ‘Erfenis’ in mijn geval, werd alles met zorg omgeven.
  Ongezien, door al dat mailverkeer, wil ik Schrijverspunt dan ook op deze plek nog eens hartelijk danken. Het was een fijne ervaring, uitgegeven worden door Schrijverspunt.
  Martin Lohman, auteur
  Mijn historische roman ‘Erfenis’ is verschenen met ISBN: 9789462662278 en overal te koop/te bestellen.
  Martin Lohman
  Martin Lohman
  Auteur
 • 'Geen enkele vraag blijft onbeantwoord!' - Hilda Spruit

  Sinds november 2016 ben ik aangesloten bij Schrijverspunt voor de uitgave van mijn young adult-roman Geestverwanten, waarmee ik in april 2016 de Jonge Jury Debuutprijs won.

  Schrijverspunt werd mij aangeraden door een collega-auteur/vriendin, omdat ik Geestverwanten zelf wilde gaan uitgeven. Als je je boek zelf gaat uitgeven, sta je bol van de vragen. Wat mij als eerste opviel, was dat al mijn vragen, hoe gek ze soms ook waren, uitgebreid en met veel geduld door Schrijverspunt werden beantwoord. Schrijverspunt loodste me door het proces van overschrijven en leerde me in korte tijd wat ik moest doen en waar ik op moest letten. Ze denken mee, leven mee, geven tips en adviezen en zijn ook blij voor je als er iets leuks met je boek gebeurt.
  Gaat er iets mis dan grijpen ze in of helpen jou het op te lossen. Het is fijn om het gevoel te hebben dat je er niet alleen voor staat.
  Er wordt duidelijk uitgelegd hoe het staat met het verdienmodel, waarmee je zelf eenvoudig kunt uitrekenen hoeveel je per boek overhoudt.
  Ik ben echt blij dat ik deze stap gezet heb en ben zeker tevreden over de werkwijze, de kundigheid en de persoonlijke aanpak van Schrijverspunt. Wat mij betreft een aanrader!
  Hilda Spruit / auteur
  Hilda Spruit
  Hilda Spruit
  Auteur / uitgever
 • 'Mijn ervaringen met deze uitgeverij zijn uitstekend' - Corinne Vlaminckx

  Onlangs (november 2016) verscheen, na 'Moordfamilie' in 2014 en 'Beklemd' in 2015, mijn derde psychologische thriller 'Berouw'. Alle drie de thrillers zijn uitgegeven door Schrijverspunt en mijn ervaringen met deze uitgeverij zijn uitstekend. Ze werken netjes, snel en nauwkeurig. Vragen worden snel beantwoord en er wordt goed geluisterd naar de auteur.
  Het grote voordeel van Schrijverspunt vind ik ook dat, naast dat ze alles wat een uitgever in principe zou moeten regelen prima voor je regelen, je heel veel zelf mag bepalen. Ik vind die combinatie geweldig omdat ik er niet zo goed tegen kan als ik dingen ‘moet’ die ik eigenlijk niet wil. Bij Schrijverspunt voel ik me dus ook wat dat betreft helemaal thuis.
  Het eindresultaat van mijn boek was ook weer precies zoals ik me had voorgesteld en zoals we hadden besproken. Ik zou Schrijverspunt dan ook zeker aanraden aan andere auteurs!
  Corinne Vlaminckx
  Corinne Vlaminckx
  Corinne Vlaminckx
  Auteur
 • 'Ik heb zeer positieve ervaringen met Schrijverspunt' - Chris Taes

  Ik heb zeer positieve ervaringen met uitgeverij Schrijverspunt.nl bij de publicatie van mijn boek “Weg van jou. Voluit leven met de dood in het lijf.” Hierin vertel ik het verhaal van en over mijn lieve echtgenote, die na een moedige strijd van vijf jaar haar gevecht met borstkanker verloor, maar er toch in slaagde hoopvol en gelukkig te leven tijdens het slopende ziekteproces. Het originele manuscript werd door de uitgeverij bijzonder snel gelezen en ik kreeg er na enkele dagen (!) positieve feedback over. Ik maakte als Vlaming gebruik van de diensten van een Nederlandse redacteur, om het boek ook voor Nederlandse lezers verteerbaar te maken, en deed daarbij een beroep op het aanbod van Schrijverspunt.nl. Het redactiewerk liep vlot, correct en binnen de voorgestelde financiële voorwaarden.
  De begeleiding vanuit de uitgeverij verliep via e-mail. De reactietijd op vragen en opmerkingen was verrassend kort. Meestal ontving ik de dag zelf nog een antwoord. Telkens werd ik op een efficiënte manier verder geholpen.
  Ik maakte gebruik van het promotiepakket en zou dat bij een volgende publicatie zeker opnieuw doen. Het resultaat was dat ‘Weg van jou’ meteen beschikbaar was op alle bekende en minder bekende internetfora (Bol.com, Amazon, …). Ook de e-boekversie was snel beschikbaar.
  “Weg van jou” kende een groter succes dan ik gehoopt had. De enige kritische bedenking die ik kan maken, is dat bij de bestelling van een nieuwe voorraad boeken voor eigen distributie, het aantal voordien bestelde exemplaren niet in aanmerking werd genomen om de auteurskorting toe te kennen.

  Ik zou (beginnende) auteurs zeker aanraden om hun manuscript bij Schrijverspunt.nl in te dienen.
  Chris Taes
  Chris Taes
  Auteur
 • 'Weinig verschil met een klassieke uitgeverij' - Herman De Jonghe

  Een boek uitgeven is geen sinecure. Wat fictie betreft slabakt de boekenverkoop (in Vlaanderen althans), hebben de uitgevers het moeilijk en nemen ze geen risico's met minder bekende namen. Ik heb al enige ervaring (vier boeken uitgegeven bij een 'klassieke' uitgeverij).
  Bij uitgeverij SCHRIJVERSPUNT kreeg ik snel bemoedigende signalen. Zij wilden met me in zee gaan, op voorwaarde dat ik gevolg gaf aan een aantal redactionele wensen. Wat die redactie betrof, zag ik weinig verschil tussen uitgeverij SCHRIJVERSPUNT en een klassieke uitgeverij. De redactrice (Inge) kweet zich heel correct van haar taak. Ik koos ervoor om vervolgens zelf een goede en mij bekende corrector aan te spreken, die haar werk deed aan de afgesproken prijs. De verdere contacten met de uitgeverij verliepen vlot en op elke mail kreeg ik snel een antwoord.
  Uitgeverij SCHRIJVERSPUNT werkt met POD en vertrekt daarbij van een pdf-file. Het drukwerk van 'Hardnekkige Mist' was eenvoudig maar net. De lezers vonden de omslag, door mezelf aangeleverd, maar die mits betaling ook door de uitgeverij kan worden ontworpen, geslaagd. Het boek zal in geen enkele bibliotheek misstaan.
  Als schrijver neem je vervolgens ofwel een grote verantwoordelijkheid voor de promotie en de verkoop, ofwel een kleinere en betaal je de uitgeverij om een deel van het werk te doen. Er zijn legio mogelijkheden en die staan allemaal op de prijslijst. Ik maakte gebruik van het 'promotiepakket'.
  Samengevat: met deze uitgeverij geen verrassingen. De afspraken staan duidelijk te lezen op de website, worden herhaald in het contract en worden ook stipt uitgevoerd. Na een half jaar kreeg ik de eerste uitbetaling van de royalty's.

  Herman De Jonghe
  Herman De Jonghe
  Herman De Jonghe
  Auteur
 • 'Houwen zo!' - Tom Pauka

  In mijn lange schrijversleven heb ik boeken gepubliceerd bij verschillende uitgeverijen maar bij Schrijverspunt voel ik me uiteindelijk thuis. Dat heeft te maken met precies de juiste mix van betrokkenheid en distantie. De mensen van Schrijverspunt zijn betrokken en stimulerend, maar ze weten ook wanneer en op welke onderwerpen ze de schrijver autonoom moeten laten zijn.
  Heel prettig! Aanwezig als je ze nodig hebt, altijd meteen reagerend, en met een open oor voor je plannen en aarzelingen. Houwen zo!

  Tom Pauka
  tom pauka
  Tom Pauka
  Auteur
 • Het boek dat je in je gedachten hebt en altijd een luisterend oor' - Anja Van der Jeugdt

  Beste collega auteurs,
  Mijn naam is Anja Van der Jeugdt, de schrijfster van het boek 'Verloren zielen, mens of demon'. Ieder van jullie weet hoe het is om een boek te schrijven. Je pent wat neer, je verbetert iets, je raakt soms vast en dan plots heb je een idee en daar is je script. Maar wat nu?
  Ik vond de oplossing bij Schrijverspunt. Toen ik mijn boek voor het eerst in mijn handen hield was ik apetrots. Alle typfoutjes er uitgehaald, mooie indeling van mijn hoofdstukken, perfect lettertype en een cover ontworpen net zoals ik ze in mijn hoofd had, en dit alles in een paar maanden tijd en voor een schappelijke prijs (voor de aanvullende betaalde diensten tekstredactie en coverontwerp, red.)
  En hier houdt het niet op. Omdat het mijn eerste boek was zat ik met veel vragen en daar kreeg ik telkens heel snel en correct een antwoord op.
  Ik koos ook voor het promotiepakket, hierbij waren tien boeken inbegrepen en die ben je snel kwijt wat je al een deel van je geld teruggeeft. Je hebt ook een E-book wat een stuk goedkoper is voor je lezers. Je boek wordt weggeloot via facebook en die aandacht is natuurlijk meegenomen. En er is nog meer…
  Mijn raad: wanneer je script klaar is, en je weet niet hoe het nu verder moet, neem contact op met Schrijverspunt. Zij maken er het boek van dat je in je gedachten hebt, en ze hebben altijd een luisterend oor voor je klaar.

  Anja Van der Jeugdt, auteur van 'Verloren Zielen, mens of demon'
  Anja Van der Jeugdt
  Anja Van der Jeugdt
  Auteur
 • Naar de huidige maatstaven gemeten behoort ‘Schrijverspunt’ echter tot het beste wat een auteur zich kan wensen - Ben Esser

  Tempora mutantur et nos mutamur in illis.
  De tijden veranderen en wij veranderen mee.

  Mijn grootste probleem was het vinden van een goede uitgever oude stijl. Op grond van mijn vroegere ervaringen had ik er weinig vertrouwen in, maar ik had nu eenmaal A gezegd (het boek was klaar) dus moest ik ook B zeggen. Tijdens het speurwerk op het internet ontbrak bij mij het goede gevoel, totdat plotseling mijn oog viel op ‘Schrijverspunt’. Ik had er nog nooit van gehoord, maar al lezende kwam ik tot de conclusie dat ik op de plek was waar ik wilde zijn: een niet te grote, efficiënte en betrokken uitgeverij bij wie zowel ‘de eigen beheerders’ als de ‘conservatieven’ aan hun trekken kunnen komen. Een zeer goede website waarop ik aanvankelijk mijn draai niet kon vinden, maar aan de hand van mijn voortreffelijke mentrix c.q. redactrice lukte het uiteindelijk. Wat mij het meest aanspreekt is een redactieraad waarvan ieder lid een of meer auteurs onder zijn/haar hoede neemt. Hij/zij is aanspreekpunt, verbindingpunt en eindredacteur en zo hoort het naar mijn mening ook. Ik ben niet in een Luilekkerland terechtgekomen. Dat kan ook niet, omdat de verschillen met vroeger te groot zijn. Naar de huidige maatstaven gemeten behoort ‘Schrijverspunt’ echter tot het beste wat een auteur zich kan wensen, uiteraard naar mijn mening.

  Ben Esser, auteur van 'Op zoek naar Ignazio Silone'
  Ben Esser
  Ben Esser
  Auteur
 • Goede en opbouwende kritische opmerkingen - Peter P. van Oosterum

  Peter P. van Oosterum
  Ik weet natuurlijk niet hoe andere schrijvers dat ervaren, maar voor mij is het altijd weer een moment waarbij ik mij triomfantelijk voel, het moment dat ik met het eerste exemplaar van een nieuw boek van mij in handen sta. Vroeger schreef ik wel over mijn vak, natuurgeneeskunde en over therapiemethoden die ik op dat terrein ontwikkelde. Op dat terrein heb ik lang geleden bij een andere uitgever een klein succesje gehad. Met het klimmen der jaren ging mijn belangstellen echter steeds meer in de richting van de Sciencefiction. Misschien niet zo vreemd dat mijn werk zich vaak afspeelt in – of te midden van medische fantasieën, waarbij ik toch steeds dankbaar gebruik kan maken van de kennis die ik door de jaren heb vergaard van het functioneren van ons lichaam. Zelf heb ik altijd het idee dat wat ik bedenk al bijna kan.

  In een van de andere testimonials las ik over de ervaring met andere uitgevers dan Schrijverspunt en hoe nagenoeg onmogelijk het is om door te dringen als je niet bekend bent. Ik moet zeggen dat het voor mij dan ook een verademing was de reactie van Schrijverspunt te krijgen toen ik een boek had ingestuurd. Goede en opbouwende kritische opmerkingen.

  In mijn geval struikel ik wel eens, wel vaak kan ik beter zeggen, over mijn eigen haast. Dat is, als je een beetje dyslectisch bent niet slim, heb ik gemerkt.

  Schrijverspunt is een uitgeverij die kennelijk de manier heeft gevonden om iedereen die iets schrijft wat de moeite waard is om gelezen te worden de ruimte te geven waardoor de heerlijke kans ontstaat om glunderend met dat eerste exemplaar van je boek in je handen te staan. Ik ben halverwege mijn derde boek.

  Ik kan niet wachten.

   
  Peter P. van Oosterum
  Auteur
 • Schrijverspunt, springplank naar de grote boekenwereld - Michiel Geurtse

  Uitgegeven worden. Het is vaak een lastiger dan een verhaal schrijven. Manuscripten worden meer afgewezen dan aangenomen. Niet alleen het kaf, maar ook veel kwaliteit wordt er van het koren gescheiden. Dat is jammer, maar ergens ook begrijpelijk.
  Schrijverspunt heeft als kleine uitgever een perfect niche kunnen vinden tussen het eigen beheer en grote uitgevers in. Zo heb ik ook ondervonden. Waar grote uitgevers mijn roman: 'Piet Kreel is nog wel', niet goed uit durfden te geven. Onbekende naam, risico's, geen bn-er etc., zo durfde Schrijverspunt dit wel.
  In goed overleg werd mijn boek uitgegeven en werd er geluisterd naar mijn wensen. Wel is er enige mate van zelfstandigheid gewenst. Zaken als boekcover, promotie, presentatie liggen bij de schrijver.  Promotie en dergelijke kan wel, maar dan tegen betaling. Enerzijds begrijpelijk omdat het een kleine uitgever is, anderzijds zou enige goede promotie van door hun uitgegeven boeken juist een goede boost geven voor hun eigen naam als Schrijverspunt. Zo moet je wel rekening houden dat je flink je best moet doen om het boek in Nederland in de boekenwinkel te krijgen.
  Het contact met de uitgever is super prettig verlopen. Vragen, en geloof me, ik heb ze gespamt!, werden snel beantwoord. Er werd goed meegedacht en goede tips gegeven. Schrijverspunt is de ideale uitgever voor de beginnende auteur en talenten. Wanneer je het goed aanpakt en aandacht op je gevestigd kunt krijgen, is Schrijverspunt de perfecte springplank naar de grote boekenwereld.
  Michiel Geurtse
  Michiel Geurtse
  Michiel Geurtse
  Auteur
Dit artikel delen?