Voor schrijvers, door schrijvers
Cursiefje

Cursiefje

Aantal gepubliceerde inzendingen: 339

Zweetlucht

We kunnen er niet omheen. Het is een onontkoombaar fenomeen en een wat minder gewenste bijvangst nu de zon wat enthousiaster aan het schijnen is. De onwelriekende medemens.
 
Er zijn nu eenmaal mensen, en hoe ze 't doen doen ze 't, die al bij het geringste zonnestraaltje een geur van oud zweet bij zich dragen. Word ik dus stinkend chagrijnig van. En nou niet zeggen dat 'sommigen daar niks aan kunnen doen' , want dat zal best. Verreweg de meesten kunnen daar wél wat aan doen. Ik noem enkele stukjes basisonderhoud als dagelijks een schoon shirt, elke ochtend wassen, na fysieke inspanning douchen, beetje deodorant. The works.
 
Van de week in de buurtsuper ook weer, stond er een jongeman doodleuk achter mij de stinkende onschuld te spelen. Ja, ik kijk altijd achterom wie de dader is, nadat ik subtiel mijn eigen oksels heb geïnspecteerd. Vlotte jongen was het, leuke  kop, geinig petje, mouwloos t-shirt. En de stank was niet te harden. Blijkbaar was het zo heftig dat zelfs de kassa vastliep. Ook dat nog. 
 
Ik heb niks tegen zweten an sich. Kijk, als vriendlief na een dag bikkelen in de garage, een rijk gekruide maaltijd en daarna een potje hardlopen niet meer naar bloemetjes ruikt, accepteer ik dat heus. En er is wat mij betreft weinig zo sexy als verse zweetparels op een lekker mannenlijf, maar in mijn buurt wordt niet gestonken. Punt.
 
Serieus, mocht ik Richard Gere in het wild aantreffen (ik noem maar even een willekeurige all time hunk) en er hangt een oude transpiratiewalm om de goeie man heen, ben ik weg. Dan maar geen selfie. Jammer Richard. Nou ja, jammer ik...
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Tryntsje van der Meer
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 115
Publicatie op .
Tags: Cursiefje
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "Zweetlucht"

Geschreven door Tryntsje van der Meer . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
09.08.20
Feedback:
Geweldig! Stinkend jaloers op je schrijfstijl.
Grammatica & Spelling:
Goed
 • Lezenswaardig:
  100%
 • Passend in deze rubriek:
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
09.08.20
Feedback:
Ik ontdek nu pas dat het vooralsnog mogelijk is een waardering in sterren uit te drukken. Welnu, je humor overtuigt mij tenvolle om je ze alle vijf te geven.
Grammatica & Spelling:
Goed
 • Lezenswaardig:
  100%
 • Passend in deze rubriek:
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...