T.g.v een storing zijn er mogelijk problemen bij bepaalde gebruiksmogelijkheden. We onderzoeken momenteel de oorzaak en werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

265 Hits

Publicatie op:
Zweetlucht
We kunnen er niet omheen. Het is een onontkoombaar fenomeen en een wat minder gewenste bijvangst nu de zon wat enthousiaster aan het schijnen is. De onwelriekende medemens.
 
Er zijn nu eenmaal mensen, en hoe ze 't doen doen ze 't, die al bij het geringste zonnestraaltje een geur van oud zweet bij zich dragen. Word ik dus stinkend chagrijnig van. En nou niet zeggen dat 'sommigen daar niks aan kunnen doen' , want dat zal best. Verreweg de meesten kunnen daar wél wat aan doen. Ik noem enkele stukjes basisonderhoud als dagelijks een schoon shirt, elke ochtend wassen, na fysieke inspanning douchen, beetje deodorant. The works.
 
Van de week in de buurtsuper ook weer, stond er een jongeman doodleuk achter mij de stinkende onschuld te spelen. Ja, ik kijk altijd achterom wie de dader is, nadat ik subtiel mijn eigen oksels heb geïnspecteerd. Vlotte jongen was het, leuke  kop, geinig petje, mouwloos t-shirt. En de stank was niet te harden. Blijkbaar was het zo heftig dat zelfs de kassa vastliep. Ook dat nog. 
 
Ik heb niks tegen zweten an sich. Kijk, als vriendlief na een dag bikkelen in de garage, een rijk gekruide maaltijd en daarna een potje hardlopen niet meer naar bloemetjes ruikt, accepteer ik dat heus. En er is wat mij betreft weinig zo sexy als verse zweetparels op een lekker mannenlijf, maar in mijn buurt wordt niet gestonken. Punt.
 
Serieus, mocht ik Richard Gere in het wild aantreffen (ik noem maar even een willekeurige all time hunk) en er hangt een oude transpiratiewalm om de goeie man heen, ben ik weg. Dan maar geen selfie. Jammer Richard. Nou ja, jammer ik...

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Zweetlucht"

© Tryntsje van der Meer
09.08.20
Feedback:
Geweldig! Stinkend jaloers op je schrijfstijl.
 • Schrijfkwaliteit
  5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
09.08.20
Feedback:
Ik ontdek nu pas dat het vooralsnog mogelijk is een waardering in sterren uit te drukken. Welnu, je humor overtuigt mij tenvolle om je ze alle vijf te geven. :)
 • Schrijfkwaliteit
  5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
01.07.20
Feedback:
Correctie i.v.m. oudere waarderingen.
 • Schrijfkwaliteit
  2/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Lieven Vandekerckhove 01.07.20
  Beter als column geplaatst, denk ik.
 • lieven vandekerckhove 29.07.20
  Ik denk dat het waarseringssysteem fout loopt. Zo weinig sterren heb ik je niet gegeven.
  • Website beheer 30.07.20
   Nee gaat niet fout. U heeft alleen commentaar gegeven en nog geen waardering/sterren in dit waarderingssysteem. De hierboven aangegeven sterren zijn niet van u. Even wennen nog ;_) Zelf een waardering geven voor dit artikel is dus nog gewoon mogelijk voor u. Ontdekt u wel een fout dan graag melden bij de webmaster.

In elke boekenwinkel: