1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Zweetlucht

Publicatie op : 29-06-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Zweetlucht

325 Hits.
We kunnen er niet omheen. Het is een onontkoombaar fenomeen en een wat minder gewenste bijvangst nu de zon wat enthousiaster aan het schijnen is. De onwelriekende medemens.
 
Er zijn nu eenmaal mensen, en hoe ze 't doen doen ze 't, die al bij het geringste zonnestraaltje een geur van oud zweet bij zich dragen. Word ik dus stinkend chagrijnig van. En nou niet zeggen dat 'sommigen daar niks aan kunnen doen' , want dat zal best. Verreweg de meesten kunnen daar wél wat aan doen. Ik noem enkele stukjes basisonderhoud als dagelijks een schoon shirt, elke ochtend wassen, na fysieke inspanning douchen, beetje deodorant. The works.
 
Van de week in de buurtsuper ook weer, stond er een jongeman doodleuk achter mij de stinkende onschuld te spelen. Ja, ik kijk altijd achterom wie de dader is, nadat ik subtiel mijn eigen oksels heb geïnspecteerd. Vlotte jongen was het, leuke  kop, geinig petje, mouwloos t-shirt. En de stank was niet te harden. Blijkbaar was het zo heftig dat zelfs de kassa vastliep. Ook dat nog. 
 
Ik heb niks tegen zweten an sich. Kijk, als vriendlief na een dag bikkelen in de garage, een rijk gekruide maaltijd en daarna een potje hardlopen niet meer naar bloemetjes ruikt, accepteer ik dat heus. En er is wat mij betreft weinig zo sexy als verse zweetparels op een lekker mannenlijf, maar in mijn buurt wordt niet gestonken. Punt.
 
Serieus, mocht ik Richard Gere in het wild aantreffen (ik noem maar even een willekeurige all time hunk) en er hangt een oude transpiratiewalm om de goeie man heen, ben ik weg. Dan maar geen selfie. Jammer Richard. Nou ja, jammer ik...
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

09.08.20
Feedback:
Geweldig! Stinkend jaloers op je schrijfstijl.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
09.08.20
Feedback:
Ik ontdek nu pas dat het vooralsnog mogelijk is een waardering in sterren uit te drukken. Welnu, je humor overtuigt mij tenvolle om je ze alle vijf te geven. :)
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
KONT
885
Lezen?
Column
Kutwerk
843
Lezen?
Column
Misofonie
811
Lezen?