Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

187 Hits

Publicatie op:
Zucht...

Telt een naar beneden kletterend gordijn als een vallende ster? Ik doe mijn ogen stijf dicht en doe een wens. Als ik ze weer open en voorzichtig om me heen kijk is het huis nog net zo stoffig als daarvoor, of nog wat stoffiger misschien?

Ruim een maand geleden zijn we verhuisd en ik probeer met veel moeite om ons nieuwe plekje wat gezelliger te maken, maar het wil niet zo. Die gordijnen hingen aan een vastgeplakte rails aan het raam, werkt dus niet. We hebben secondenlijm nodig, maar ik heb geen idee in welke doos die zit. Als mijn man boodschappen doet, vergeet ik het steeds op het lijstje te zetten. Dus liggen de gordijnen opgevouwen in de boekenkast van dochterlief, waar toch nog geen boeken in staan. Die staan namelijk nog beneden in dozen. Maar in die dozen zitten ook nog andere spulletjes die ik in mandjes in de kast wil zetten. Alleen... ja, u raadt het al, ik heb die mandjes nog niet. Even kopen zegt u? Tsja, dat zou leuk zijn, maar ik zit al twee weken vrijwillig thuis met corona-achtige klachten. Op het internet heb ik al heel veel mandjes bekeken, maar precies de goede maat vind ik niet.

Nou ja, dan toch eerst maar eens stofzuigen, dacht ik vanochtend dus. Dacht ik precies een week geleden ook al, maar toen sloeg ineens de koorts en misselijkheid toe en lag ik twee dagen op bed. Voor het stofzuigen eerst de wasmachine volgestopt, eindelijk is de donkere was weggewerkt.

Dochterlief zit op school, ik klim met slappe benen, want sterk voel ik me nog steeds niet, de trap op. Daar staat de stofzuiger, zal het gaan lukken? Eerst besluit ik wat poppenkleren op te ruimen in een lade van de nieuwe kast, dat staat toch wat netter. Ik ben net begonnen als de telefoon gaat. Een juffrouw van school. Dochter heeft net gespuugd, kunnen we haar komen halen?

En zo zit ik hier weer. Mevrouwtje zit lekker op de bank een filmpje te kijken, zo heel ziek lijkt ze niet te zijn. Maar natuurlijk wel te ziek om naar het geluid van de stofzuiger te luisteren. Haar net schone broek is vies geworden van het spugen en had bij de was gemoeten die nu in de machine zit.

Eerst maar eens wat te drinken inschenken... Om de bovenste lade van de kast te openen moet ik beginnen bij de onderste, want de twee maanden geleden bestelde handgrepen voor mijn nieuwe keuken zijn nog steeds niet gearriveerd. De limonade is bijna op, we zullen echt weer nieuwe boodschappen nodig gaan hebben. Zo toch mijn man maar eens lief aankijken, want ik mag nog niet naar buiten.

En dan kom ik tot rust... Ik heb een huis om in te wonen, een lieve man en dochter en we zijn gezellig allemaal thuis. Hoeveel mensen zijn helemaal alleen op dit moment? Gisteren belde nog een vriend die net positief is getest op corona, dat hij helemaal alleen in een vakantiehuisje in het bos zit. Zijn vrouw wil hij in geen geval besmetten, want die is al zo vaak ziek door een auto-immuun ziekte. Wat heb ik het dan toch goed!

Alleen jammer dat het huis zo stoffig is...

 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Zucht..."

13.12.20
Feedback:
Zucht. Perfecte titel. Herkenbaar, ik hanteer diezelfde volgorde: eerst alle tegenslagen optellen en vervolgens relativeren, werkt perfect!
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig