1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Zorgen op eerste kerstdag

Publicatie op: 25-12-20

Martin Reekers

Profiel bekijken?

Klik hier!

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Zorgen op eerste kerstdag

233 Hits.
Ik maak me dezer dagen zorgen. Zorgen over wat er allemaal voor stoffen in mijn systeem gaan komen. De sociale druk om die stoffen toch maar kritiekloos toe te laten is enorm. Vanochtend, eerste kerstdag, nam ik er eens goed de tijd voor en verdiepte me in de kleine lettertjes. Niet dat ik denk dat ik onmiddellijk ter plekke dood zal blijven of zo. Mij gaat het meer over de effecten op langere termijn en over het gegeven dat die, voor zover ik weet, nooit goed wetenschappelijk zijn onderzocht. Ik hoop komend jaar, corona volente, 70 jaar te worden waardoor ik waarschijnlijk niet de luxe van een langere termijn heb. Voor mij zal het wel meevallen. Het zijn mijn kinderen en kleinkinderen waar ik vooral aan moet denken. Wat zijn de effecten in geval van zwangerschappen? Wat als later wordt ontdekt dat het de levensduur significant beperkt? Belangrijke vragen lijkt me.
Ik lees dat ik op het punt sta onder andere, ik doe maar even een greep, ‘natriumstearoyl-2-lactylaat en mono en diglyceriden van vetzuren die zijn veresterd met monoacetyl- en diacetylwijsteenzuur’ in mijn lijf toe te laten, naast ‘sorbinezuur en ascorbinezuur’.
Mijn vrouw merkt mijn aarzeling op en ziet mijn fronsende blik. ‘Joh, alleen al van dat gezicht dat je trekt word ik doodziek. Doe nou maar gewoon. Iedereen doet het toch? Ik geloof niet dat er ooit al iemand onwel van geworden is’.
Langtandig geef ik toe aan de peerpressure die hoort bij de huwelijkse staat en gooi alle genoemde ingrediënten plus nog een fors aantal meer in mijn systeem. Wat kan mij het ook schelen! Ik zie wel wat het resultaat zal zijn van het eten van dit sneetje kerststol.
 
Fijne kerstdagen! 
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

28.12.20
Feedback:
Bijzonder scherp! Zeker voor iemand met een smaakhandicap ;)
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Martin Reekers 28.12.20
  Hahaha, die stoffen proeft ook iemand zonder mijn afwijking niet:) bedankt voor je reactie!
26.12.20
Feedback:
Hahahahaha eens met Janneke. Ik dacht ook aan heel andere ingrediënten! Goed gedaan.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
25.12.20
Feedback:
Heel leuk.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Ik ben een racist!
728
Lezen?
Column
Mijn moeder
638
Lezen?
De man die wilde loslaten
637
Lezen?