SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

zondagmiddag

Publicatie: | irene wagemaker
 
 
 
 

Een Luie zondagmiddag dat is lang geleden.

Buiten voor het huis op een bankje zitten, er rijden wat auto's voorbij verder is het stil.
Het loge neefje van een buurman heeft plaffertjes, ook iets van lang geleden. De scherpe knallen verstoren de rust niet. De vanmorgen van de rommelmarkt meegenomen giraf valt om, de plaffertjes zijn op, ik ga naar binnen.
Het plakplastic voor mijn voorraam verdient geen schoonheidsprijs. Wel besef ik nu hoe vaak ik zinloos naar buiten keek naar verkeer en voorbijgangers. Wat overblijft is het raam naar mijn achtertuin vol bloeiende planten, insecten en af en toe wat vogels.
Een luie, saaie zondagmiddag.
Ik geniet

 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.