Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

36 Hits

Publicatie op:

Op zoek naar schrijfwedstrijden?

Zingen
Zo’n vijftig jaar geleden had ik mijn eerste gitaarles. De leermethode was perfect: geen toonladders, maar akkoorden leren met een liedje erbij; ‘Blowin’ in the Wind’ als eerste.
Ik wilde koste wat kost de bijbehorende drie grepen onder de knie krijgen om Bob Dylan te kunnen zijn en enterde zo nieuwe dimensies, onderging de betovering van klank, rijm en ritme, ontdekte de ultieme uitlaatklep voor emoties.
Wat hebben de nu tachtigjarige en ik gemeen? Zuiver zingen is wel een uitdaging. Maar dat maakt voor de betekenis van de woorden niets uit; die vindt zijn kracht immers in de muziek.
 
Lees of luisterkijk meer #BinnenDoorDenkers op https://robertbeernink.nl/

Auteur: Ik heb geen behoefte aan feedback
Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Zingen"

© Robert Beernink
04.06.21
Feedback:
Mooi beschreven, Robert!
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig