1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Zijn we er al?

Publicatie op: 06-08-20

Annemarie Steenbergen

 
Profiel bekijken?
Klik hier!

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Zijn we er al?

301 Hits.

Het is niet eens een van de kinderen die het vraagt. Het kwam echt uit mijn eigen mond. Welke idioot gaat ook midden op de dag met bijna 30 graden een bergwandeling maken in de brandende zon, terwijl die normaal niet eens van de bank te branden is? Ik, zei de gek. Niet te geloven. Ik moet al piesen als ik de auto uit kom. Na honderd meter gedrein als een kleuter dat ik toch echt nodig moet, word ik door mijn vriend dringend doch dwingend verzocht mij in de bosjes te begeven. Ja eh, voor mijn kleine boodschap hé. Ik wurm mij door een nauw paadje, met wat gescheld op die takken die de weg versperren. Tuurlijk heb ik een witte broek aan en uiteraard open schoenen waarmee ik ongewenst en onbedoeld me een weg baan door de restanten van andermans sanitaire stops. Ik ga eindelijk zitten en ga helemaal los. Hehe, wat lucht dat op. Ik kom haast vrolijk de bosjes uit maar vergeet helemaal dat er nog een bergwandeling op me zit te wachten. Van binnen vloekend op dit “geweldige”  idee van mijn vriend lopen we verder naar ons doel: een kasteel. Hij weet dat ik er gek op ben maar deze keer moet ik er wel wat voor doen. Op een levensgevaarlijk smal slingerend pad wandelen met aan de ene kant een metersdiepe vallei en aan de andere kant vele tegenliggers moet ik steeds kiezen tussen het risico op een diepe val of de kans op Corona. Rutte bekijkt het maar, ik kies voor Corona en loop breeduit midden op het pad. 

Na een kwartier komen we bij een prachtig kasteel midden in een dal. Ik zie nog net kans om een paar kiekjes te maken voordat ik door mijn metgezellen alweer gedwongen word de terugweg te aanvaarden. Jeetje, ik krijg nog niet de kans om mij ergens heerlijk te settelen bij dat klerekasteel. Nee, moeders moet één, twee, drie mars en in draf naar de auto terug. Want het zwembad wacht. Ja ook dat nog. Moet je eerst een kwartier de berg op, ik snap nu waar de uitdrukking als een berg ergens tegenop zien vandaan komt, mag je daarna nog 2 uur het zwembad in. Lijkt verdorie wel een biatlon. En dan die tijdsdruk: nu met Corona is er een tijdslot voor het zwemmen en wij “mogen” om vier uur twee uurtjes. Echt ontspannen zo’n tijdslimiet. Maar goed. Na een kwartier kom ik meer dood dan levend bij de auto aan waar een koel flesje water, mijn heerlijke stoel, muziek en de airco op me wachten. Oh auto, wat hou ik toch van je. Binnen een minuut zit ik weer in mijn vakantiestand maar wel op mijn manier. Lui en onsportief

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

06.08.20
Feedback:
Ik heb toch al beter gelezen van jou, Annemarie. Maar ja, het kan niet alle dagen zondag zijn, nietwaar?
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Annemarie Steenbergen 06.08.20
  Jammer dat je hem niet zo leuk vindt Lieven. Het kan inderdaad niet altijd zondag zijn. Dit was een waargebeurde woensdag. :)

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
In verbinding
614
Lezen?
Achter namen gaan zielen schuil
525
Lezen?
Column
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens
503
Lezen?