Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 476
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Zaad
© Tryntsje van der Meer op .
Aantal hits: 162
Als notoire banenhopster kwam ik ca. 25 jaar geleden terecht in de 'housekeeping' van een keurig zakenhotel. Zoals bekend worden kamermeisjes niet rijkelijk beloond voor hun inspanningen, rust er een dijk van een tijdsdruk op hun schouders en verwachten de superieuren dat ze strakke, smetteloze kamers afleveren.
Elke ochtend om 7 uur gingen de poetshandschoenen aan, het verstand op nul. Niks menselijks was ons, 'roomchickies', vreemd. We haalden onze neus niet op voor ranzige plees of rondslingerend maandverband en zuchtten een keer diep voordat we een zichtbaar gebruikte buttplug schoon veegden. Jazeker, ik heb 't nog steeds over dat keurige zakenhotel.
 
Het wegwerken van andermans seksrestjes was dagelijkse kost, zaadvlekken waren absoluut geen issue. Al was ik nooit zo enthousiast over gebruikte condooms waar de vloeibare materie nog uit droop en bijvoorbeeld op het tapijt was gelekt. Dat extra schrobwerk ging namelijk zonder pardon van m'n zuivere koffietijd af. 
Dichtgeknoopte exemplaren maakten me daarentegen oprecht blij. Scheelde geknoei en het pedaalemmerzakje bleef lekker schoon. Vooral het idee, dat iemand middels het leggen van een knoop het mededogen opbracht om mij, simpele roomchick, te ontlasten. Dat ontroerde me. Ik kan me zo voorstellen dat de producent van het goedje wel iets urgenters aan z'n hoofd had na een 'stomend robbertje van bil' (of hoe die gasten hun 'meetings' met bedenkelijk jonge escorts dan ook aanduidden) dan zich te bekommeren om de onderbetaalde medemens. Daarom, serieus, hulde voor de condoomknoper!
 
Met diezelfde professionaliteit probeer ik tegenwoordig ook de kamer van mijn 18 jarige stiefzoon op te ruimen. Laatst moest ik even een traantje wegpinken toen er een condoom tussen het beddengoed vandaan piepte. In principe vind ik die dingen liever in de prullenbak, maar toch... hij had er wel een knoopje in gelegd. Lieve jongen...
Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Zaad"

Geschreven door Tryntsje van der Meer . Geplaatst in Cursiefje.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
(327)
197 commentaren
15 nuttige stemmen.
08.09.20
Feedback schrijfkwaliteit
Heel leuk geschreven Tryntsje. Met plezier gelezen en een mooi eind.
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Waardering schrijfkwaliteit
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart