SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Yoga aan Zee

Publicatie: | Sylvia Schalken

Het is nog vroeg in de ochtend als ik naar het strand fiets voor een lesje Yoga aan Zee. De lucht is grauw, het is behoorlijk fris en de wind waait op kracht 6 tot 7. Op het strand ontmoet ik 6 vrouwen. Waarom ontbreken bij dit soort activiteiten toch altijd de mannen? Ligt het aan het weerbericht dat precies voor mijn yoga-uurtje een flinke regenbui heeft voorspeld?

De schoenen blijven achter onder de vlonders van een strandpaviljoen en blootsvoets ga ik richting het water. “Het wordt een windyoga“, begroet de yogajuf het groepje. “Vandaag gaan we spelen met de wind.“

Langs de waterlijn, in het zand dat als een razende voort stuift, doen we eerst de Zonnegroet als eerbetoon aan alle elementen: het water, de aarde, de wind en de zon die voorlopig nog ontbreekt. Dan volgen de ademhalingsoefeningen om op zoek te gaan naar het stiltepunt in jezelf. “Want ook al raast alles om je heen en stormt het letterlijk of figuurlijk: je kunt altijd terugkeren naar je innerlijk stiltepunt. Dit rustpunt is er altijd voor jou“, bezweert de yogajuf.

En terwijl ik daar rustig inademend en uitblazend sta, laat het volgende natuurelement ongenadig haar krachten gelden: een fikse regenbui. In een mum van tijd ben ik door en door nat. Maar ach, wat geeft het? Ik heb net mijn innerlijk rustpunt hervonden en laat mij door niets of niemand uit het veld slaan. Ik adem gewoon door en zet mijn lijf moeiteloos in de stand van de krijger die danst en vecht met de wind. Mijn voeten zakken zo ver weg dat ik steviger sta dan ooit tevoren. Wat zeg ik: bijna niet meer los kom uit het brakke zand.

En omdat het zeewater best lekker van temperatuur is, lopen we gewoon de zee in om daar een heuse zeester na te doen die moeiteloos transformeert naar een albatros. Mijn kleding is doorweekt en overal kleeft zand, maar dat weerhoudt mij niet om samen met de andere deelnemers te rennen langs de vloedlijn en te dansen in de wind. Hoe gek kun je zijn?

Dik een uur later fiets ik doorweekt en blootvoets terug naar mijn appartement. De vriend schrikt als hij voor mij opendoet: als een verzopen kat sta ik voor de deur. “Was het leuk“, vraagt hij voorzichtig. “Het was geweldig“, stel ik hem gerust. Yoga aan Zee: ik heb mij volledig overgegeven aan wind, regen, zand en zee.

Namaste!

 
Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
24.10.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Haha, kolfje naar mijn hand (yogadocent van beroep;)) ! Je hebt de beleving en het spel met de elementen super beschreven.
Namasté!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
08.10.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Heerlijk! Ik zou zo mee willen doen. Mooi geschreven, Sylvia!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.