Voor schrijvers, door schrijvers
500 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

114 Hits

Publicatie op:
Weerzien
Ik rijd op mijn bromfiets naar de kerk. Vroeger kon dat lopend, maar er zijn steeds minder kerken, God is verder weg dan ooit.
Halverwege staat een vrouw met rode jas te liften. Ik vraag waar ze naartoe moet. Spring maar achterop, zeg ik. Ze wil naar dezelfde kerk.
In de kerk aangekomen luisteren we niet naar de voorganger. We sluiten ons aan bij jonge kinderen die spelen in een nabij gelegen ruimte. Zij zijn nog te jong om God te begrijpen. De vrouw met de rode jas en ik spelen mee. Wij zijn weliswaar ouder, maar begrijpen God ook niet zo goed.
Als de dienst is afgelopen moet ik nog even plassen. De vrouw met de rode jas zegt dat ze alvast richting huis wandelt en dat ik haar onderweg wel kan oppikken.
Voor mijn gevoel heb ik niet lang geplast, toch duurt het wel een kwartier voor ik de vrouw met de rode jas heb ingehaald. Ik vraag of ze nog een stukje wil meerijden. Ze lacht me toe en dan pas herken ik haar. Het is Ellen, de vriendin die ik heel lang niet heb gezien. Ze opent haar jas, toont haar mooie lijf en vraagt of ik haar wil liefhebben. Ik schrik en van de weeromstuit word ik wakker. Het bed naast mij is leeg. God is verder weg dan ooit.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Weerzien"

11.01.21
Feedback schrijfkwaliteit
Leuk geschreven!
  • Waardering schrijfkwaliteit
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Steun de boekhandel

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Jammer (364) Robert Beernink 16-04-2020

    ‘Hoi! Ik moet de jammer opruimen.’‘De jammer?’‘Deze rommelzolder. Die staat vol spullen die jammer zijn om weg te gooien.’‘Je werkt toch vanuit huis dezer dagen?’‘Ja, wij allebei, maar na twee weken …...

    Lees meer: Jammer