Voor schrijvers, door schrijvers
Cursiefje

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon en  relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Aantal gepubliceerde inzendingen: 364

Watervrees

Ik ken iemand met watervrees. Niet een beetje vrees, nee zelfs van een regendruppeltje kan hij volledig overstuur raken. Zijn vriendin had hier in het begin geen weet van en schrok toen hij al na drie minuten douchen weer in de kamer zat. Een verklaring hiervoor gaf hij niet. Toen hij de dag later zei dat hij even ging douchen, ontlokte dat bij haar de uitspraak: vergeet niet nat te worden. Aldus geschiedde. Het trieste van het verhaal is dat de vriendin nu zijn ex is en dat er nooit meer een andere persoon voor in de plaats is gekomen. Zo is maar eens temeer duidelijk dat een mens wel zonder een relatie maar niet zonder water kan. 

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Eelco Visser
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 110
Publicatie op .
Tags: Cursiefje

Geef een waardering voor: "Watervrees"

Geschreven door Eelco Visser . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!