Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

186 Hits

Publicatie op:
Wat kan een mens stinken
Wat kan een mens stinken.
Wat kan een mens stinken zeg. Die middag was de stank haast ondragelijk.
We hadden die middag cursus in de vergaderruimte van een vakantiepark. De zomer liet zich van zijn meest warme kant zien. De temperatuur was ook binnen in de vergaderruimte beslist boven de 30 graden.
Op het laatste moment kwam er een man in korte broek en T-shirt naast me zitten. In de openingstoespraak vertelde de cursusleider wat we die dag zouden gaan doen. Langzaam maar zeker nam er een zware penetrante geur bezit van mijn neus. Er was iemand in mijn directe omgeving die zich minstens twee weken niet had gewassen. Al snel kwam ik tot de conclusie dat het de man met de korte broek en T-shirt moest zijn. We zaten bijna schouder aan schouder. Vroeger op Curaçao wilde ik nog weleens een dode geit of hond ruiken, die in een greppel of rooi lag te ontbinden. Nou, de geur van die man deed daar niet voor onder. Wat ik ook probeerde om aan de stank te ontkomen, me concentreren op de toespraak, andere mensen observeren, niets hielp. De stank werd alleen maar erger. Ik hoorde mensen achter me al over de stank praten en in de rij voor me keken ze al, met een vies gezicht, achterom. Toen ik de cursusleider hoorde zeggen: ”Een leerzame middag en veel succes allemaal,' wist ik niet hoe snel ik op moest staan.
Zou die man misschien ook zijn boxer nog eens binnenstebuiten keren om ‘m langer te kunnen dragen? 4% doet dat regelmatig. Eén ding weet ik wel vanaf dat moment vraag ik met Sinterklaas of op mijn verjaardag steeds om een lekker geurtje.stinkdier

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Wat kan een mens stinken"

13.02.21
Feedback:
Grappig dat je hier over schrijft. Ik had vroeger een collega die met zijn geur mijn dag behoorlijk kon verpesten. Blijft altijd ee pijnlijk onderwerp
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig