Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE
Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Maximaal 750 woorden.
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

Wat kan een mens stinken

Publicatie: 03 december 2020
Wat kan een mens stinken.
Wat kan een mens stinken zeg. Die middag was de stank haast ondragelijk.
We hadden die middag cursus in de vergaderruimte van een vakantiepark. De zomer liet zich van zijn meest warme kant zien. De temperatuur was ook binnen in de vergaderruimte beslist boven de 30 graden.
Op het laatste moment kwam er een man in korte broek en T-shirt naast me zitten. In de openingstoespraak vertelde de cursusleider wat we die dag zouden gaan doen. Langzaam maar zeker nam er een zware penetrante geur bezit van mijn neus. Er was iemand in mijn directe omgeving die zich minstens twee weken niet had gewassen. Al snel kwam ik tot de conclusie dat het de man met de korte broek en T-shirt moest zijn. We zaten bijna schouder aan schouder. Vroeger op Curaçao wilde ik nog weleens een dode geit of hond ruiken, die in een greppel of rooi lag te ontbinden. Nou, de geur van die man deed daar niet voor onder. Wat ik ook probeerde om aan de stank te ontkomen, me concentreren op de toespraak, andere mensen observeren, niets hielp. De stank werd alleen maar erger. Ik hoorde mensen achter me al over de stank praten en in de rij voor me keken ze al, met een vies gezicht, achterom. Toen ik de cursusleider hoorde zeggen: ”Een leerzame middag en veel succes allemaal,' wist ik niet hoe snel ik op moest staan.
Zou die man misschien ook zijn boxer nog eens binnenstebuiten keren om ‘m langer te kunnen dragen? 4% doet dat regelmatig. Eén ding weet ik wel vanaf dat moment vraag ik met Sinterklaas of op mijn verjaardag steeds om een lekker geurtje.stinkdier
WAARDERING
HITS
429
AANGEPAST: 05-12-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
13.02.21
Graag je feedback a.u.b.:
Grappig dat je hier over schrijft. Ik had vroeger een collega die met zijn geur mijn dag behoorlijk kon verpesten. Blijft altijd ee pijnlijk onderwerp
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
06.12.20
Graag je feedback a.u.b.:
Aiaiai, zeer herkenbaar :(
Ben ook altijd bang dat anderen denken dat ik het ben...
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig