Voor schrijvers, door schrijvers
519 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

202 Hits

Publicatie op:
Wat een vrolijk figuur
Al jarenlang kijk ik met veel plezier naar de slimste mens op tv. De quiz waarin zgn. bekende Nederlanders worden getest op hun kennis en algemene ontwikkeling. Afgelopen seizoen was een van de spraakmakendste. Het begon al in de eerste aflevering waarin Emma Wortelboer, bekend van o.a. haar hysterische reactie op tv na de winst van Duncan Laurence op het Eurovisiesongfestival, presentator Philip Freriks in verwarring bracht door een vraag over oesters te beantwoorden met een wedervraag aan hem en aan jurylid / grumpy old men Maarten van Rossem.
Philip vond oesters heerlijk, maar Maarten vond ze maar smerig waarop Emma hem vroeg of hij vagina’s ook vies vond omdat die volgens haar hetzelfde geurtje hebben. De vraag bracht Maarten niet in verwarring maar Philip wel enigszins. De toon was gezet voor dit seizoen bleek later.
Emma deed het als jongste deelneemster ooit uitstekend en bracht het tot de finale.
In de finale week zag ik voor het eerst in mijn leven Rob Kemps. Ik had nog nooit van de man gehoord. Hij bleek bekend te zijn van de Snollebollekes. Een trio dat zich toespitst op carnaval en apres-ski muziek. Nou niet bepaald muziek waar ik vrolijk van word. Waar ik wel vrolijk van werd gedurende de finale week van de slimste mens was de mens Rob Kemps.
De slimste mens leverde dit seizoen een fantastische winnaar op. Gedurende de finale week was in gesprekjes met Philip al gebleken dat Rob een groot liefhebber van het Franse chanson was. En dan vooral van Jacques Brel. Hij kon er prachtig over vertellen.
Nadat hij de finale had gewonnen, was hij dezelfde avond te gast in Op-1 waar ook Matthijs van Nieuwkerk aan tafel zat. Ook daar kwam zijn voorliefde voor het Franse chanson weer ter sprake. Door De wereld draait door was al bekend dat Matthijs een groot fan van Charles Aznavour was. Hij opperde toen al het idee Rob uit te nodigen voor zijn nieuwe programma Matthijs gaat door. Afgelopen zaterdagavond was het zover. Uitgebreid kon Rob vertellen hoe hij op 16-17 jarige leeftijd in aanraking gekomen was met de muziek van Jacques Brel. Ook ging het over Charles Aznavour. Door zijn manier van vertellen, smeuïge verhalen dacht ik wat een enthousiast figuur. Onder het gesprek opperde Matthijs het idee om samen een 4- delige serie over het Franse chanson te gaan maken. In Parijs.
Ik denk dat het een mooi tv programma op kan leveren. Ik wacht in spanning af en hoop dat naast Brel, Aznavour ook Stromae en vele anderen te horen en te zien zullen zijn. Ne me quitte pas, Non je ne regrette rien, Hier encore, Formidable , prachtig. Eindelijk is er aandacht voor het Franse chanson en de mooie Franse taal op tv. En dat allemaal dankzij de deelname van Rob aan de slimste mens.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Wat een vrolijk figuur"

10.02.21
Feedback:
Met plezier gelezen, Harry.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig