SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. Maximaal 750 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Wat een gedoe

Publicatie: 17.11.2021 | Harry Boerkamp
‘Hoi Carolien, jullie komen zaterdagavond toch nog wel? ’ vroeg onze schoonzoon vorige week vrijdag nadat hij eerder op die dag al een leuk feest ter gelegenheid van zijn veertigste verjaardag had afgeblazen vanwege de nieuwe coronaregels. Enkele dagen daarvoor was hij kort in contact geweest met een stagiaire die voor hem werkte. De stagiaire bleek Corona te hebben. Balen. Ja, de stagiaire baalde zelf ook wel. ‘Had ik me maar laten vaccineren’. Berouw komt altijd na de zonde .

‘Heb je klachten, Bart?’ vroeg mijn lief. Nee, ik heb wel een zelftest gedaan. Negatief.‘
‘Nou , alles zo blijft dan we komen we zaterdagavond even gezellig een borrel drinken voor je verjaardag.’
Zaterdagmiddag belden we nog even of alles nog oké was en of hij geen klachten had. Nee, hij voelde zich prima en een nieuwe zelftest was ook weer negatief. Voor ons reden om ‘s avonds naar hen toe te gaan en een gezellige avond te hebben.

’ s Maandags kregen we een appje van onze dochter. Bart voelde zich toch niet lekker, behoorlijk verkouden en vermoeid. Uit een zelftest bleek dat hij positief was en dus in quarantaine moest. We baalden. 1,5 m afstand hadden we niet de hele avond van elkaar gehouden. Waren we ook besmet? Was de test betrouwbaar?
De volgende dag schepte duidelijkheid. Ook de echte coronatest was positief ondanks dat hij 2 vaccinaties had gehad.
Zelf hadden we lichte klachten: loopneus/licht verkouden, lichte koorts. Een zelftest : negatief. Toch moesten we ons echt laten testen volgens de coronaregels.
Wat een gedoe, hoe vaak mijn lief ook belde, de verbinding werd een groot deel van woensdag gewoon verbroken en ook online was er geen enkele mogelijkheid. Eindelijk tegen half vijf hadden we contact met het callcenter. Morgen om twaalf uur kunnen we ons laten testen. We hopen op een negatieve test.

WAARDERING

HITS:

324

AANGEPAST:

17 november 2021

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Geef s.v.p. alleen 5 sterren als het werk perfect is en jij geen verbeteringsmogelijkheden ziet. Schrijvers stellen jouw tips en opmerkingen vooral op prijs.
19.11.21
Graag je feedback a.u.b.:
Hopelijk is het een goede uitslag!
Goed geschreven, Harry.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
18.11.21
Graag je feedback a.u.b.:
Heel vervelend. Hopelijk zijn jullie niet besmet geraakt en is degene die positief getest was weer gauw beter.
Goed cursiefje, Harry.


Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
17.11.21
Graag je feedback a.u.b.:
Vervelend, hopelijk geen positieve test.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
17.11.21
Graag je feedback a.u.b.:
Helaas herkenbaar verhaal in deze tijd. Desondanks met plezier gelezen. In de tweede alinea is het helemaal goed gegaan met de tekst.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.