SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Was Im

Publicatie: | Ingrid Karsten

Amstelveen, 11 mei 2022

Lief dagboek. Vandaag is Was Im teruggekeerd naar Algerije. Ik heb op hem zitten wachten bij Italy met Léon maar daar was hij niet. Hij zei ‘ik kom niet omdat je man me niet wilt zien’ en ik zei ‘ja maar dit is de laatste kans’ en we zijn gegaan maar wat was ik bang buiten zeg. We werden geserveerd door Denise, een gezellige vrouw die bij Italy werkt. Ze zei ‘oh je hebt een verhaal over me geschreven, zou het erg graag willen lezen.’ Ik antwoordde dat ik had geschreven dat ze wel heel veel snoepte en toen moest ze lachen want ze werkt erg hard en is heel lief. Ik heb al een keertje iets over Italy geschreven en ik vind het een leuke plek. Léon komt er ook graag! Maar wat ben ik toch dik.’ Morgen maar even bellen naar de dietist om te af te vragen of ik soms wat kan afvallen. Ik hoop dat het helpt dat dieet. Ik hou van alle mensen een beetje maar ik kom nog steeds niet graag buiten en ik hoop dat je dat begrijpt! Auto’s toeteren en we moesten snel lopen en mijn voeten deden pijn maar het was ondanks alles een leuke dag! Ik vind het erg jammer dat ik zo bang ben buiten maar ik hou van de stilte in mijn huis en de muziek. Vind het erg jammer van zo’n mooie dag want ik ga het liefst wat vaker naar buiten maar dat doe ik niet. Ik plaats dit wel maar het is geen fantastisch verhaal maar meer een eerbetoon van mij. Ja ik ben verdrietig maar ook dankbaar dat ik hem ken. Misschien leest hij mee in het Frans! Veel liefs van Ingrid

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
13.05.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Gevoelig verhaaltje, Ingrid.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
11.05.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Bijzonder geschreven, Ingrid. Echt een dagboekverhaal
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.