Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon en  relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Aantal gepubliceerde inzendingen: 211
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Ware liefde

| Vera Bijma

ware liefdeMij zou het niet gebeuren. Ik had me grondig ingelezen in alles wat met baby’s te maken heeft en de allerbelangrijkste tip goed in mijn oren geknoopt:
zorg dat je meteen een reserveknuffel voor je kind koopt!

Dus terwijl mijn kleine jongen nog lekker in mijn buik rondzwom, gingen echtgenoot en ik samen op zoek naar de perfecte knuffel in tweevoud. Nu is natuurlijk niet elke knuffel geschikt voor een pasgeboren baby dus dat beperkte de keuze al enigszins. Maar voor zoiets belangrijks ga je ook niet over één nacht ijs. Na het nodige wikken en wegen kozen we voor een knuffeldoekje met konijnenkopje. Lekker zacht en knuffelig én 100% babyproof. Ik zag het al helemaal voor me: zijn schattige kleine knuistjes stevig rond het ultrazachte knuffeltje gevouwen. Het lapje liefdevol tegen zijn wangetje gedrukt.
Smelt, smelt.

Even overwoog ik zelfs om er drie van te kopen. Want het leek me zó dramatisch voor mijn kind als hij zonder zijn allerliefste knuffeltje door het leven zou moeten. Maar aangezien die knuffeldoekdiertjes al wel genoeg kosten, hielden we het toch maar bij twee. We hebben nu eenmaal geen geldboompje in de tuin en een babyuitzet is sowieso al niet goedkoop.

En toen was hij daar, mijn allerliefste schatje van de wereld: onze zoon Daniël. Zo klein als hij was, maakte hij al meteen duidelijk dat hij een sterke eigen wil heeft: hij moest niets van het knuffeldoekje hebben. Hij gunde het konijnenkopje nog geen blik waardig. Ook de andere knuffels die hij van kraambezoek kreeg, interesseerden hem maar matig. Tja…

Maar toen gebeurde het. Daniël was amper één jaar oud. Hij kreeg de autospiegelknuffel te pakken – bedoeld om je kind in zijn achterwaarts gerichte autostoel in de gaten te kunnen houden. Geen idee hoe hij het voor elkaar heeft gekregen, maar ineens had hij de spiegel (van plastic gelukkig) in zijn ene handje en de knuffel – bijna zo groot als hijzelf – in zijn andere handje.

Het was liefde op het eerste gezicht. Zonder spiegel was de autospiegelknuffel gewoon een … knuffel. Een egel in dit geval. Daniël kon nog niet veel zeggen en zei er ‘Haha’ tegen. En bleef dit zeggen. Dus werd de egel ‘Haha’ gedoopt. Grappig detail: later, toen hij de ‘g’ kon uitspreken, noemde hij Haha altijd ‘Haga’ als hij moest huilen. Enkel en alleen dan. Alsof hij Haha een minder gepaste naam vond in tijden van verdriet. Haha!

Egeltje Haha is inmiddels al zes jaar Daniëls steun en toeverlaat. Hij ging mee naar de crèche en later ook naar de kleuterschool. En uiteraard ’s avonds mee in bed. Daniël heeft nooit een speentje gewild – en geloof me, ik heb ze in alle vormen en maten aangeboden – en nooit op zijn duim gezogen.
Iets UIT zijn duim zuigen, kan hij daarentegen prima nu hij zes is, maar dat terzijde.

Hij had genoeg aan egeltjes neus. Haha heeft dan ook al jaren geen neus meer. Volledig weggevreten. Haha’s buik is ontsierd door grote hechtingen.
Zijn kleuren zijn hier en daar behoorlijk flets geworden. Maar de liefde is er niet minder om. Integendeel. Al heeft hij inmiddels een heel knuffelimperium, Haha is en blijft zijn grote liefde. Ware liefde is voor altijd.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 244

(De gemiddelde waardering is 4 door 3 stem(-men)

Reacties   

# Voetnotaatje Voor Vera en LievenGuido Aerts 19-12-2019 15:20
Jullie zijn beiden al lang de koplopers bij ‘Talentvolle schrijver’ en zullen dat voor het merendeel van de leden van S. blijven. Het is abnormaal hoe iemand zich op één dag tijd met slechts enkele bijdragen naar de eerste plaats katapulteerde. Ongeacht het resultaat van morgen, jullie zijn de koning en koningin van ons schaakspel. Alvast gefeliciteerd.
# RE: Voetnotaatje Voor Vera en LievenVera Bijma 20-12-2019 09:55
Guido, dat vind ik echt ontzettend lief! Je woorden ontroeren me. Ik verbaasde me ook over de plotse opkomst van Mirdin, zeker gezien de weinige bijdragen. Anderzijds zijn mijn ‘fans’ (mensen die mijn columns volgen en vinden dat ik talent heb) ook op de hoogte van het bestaan van S. Bij mijn stemmen zullen dus ongetwijfeld ook een aantal zijn die niet tot de ‘stamgasten’ van S. behoren. Bewust familie en vrienden vragen om je naar de 1e plaats te laten doorstoten, dat is uiteraard wat anders. In het geval van Mirdin weet ik natuurlijk niet wat er gebeurd is, misschien hebben haar vrienden massaal besloten haar een duwtje in de rug te geven? Het toont misschien ook aan dat de wedstrijd niet volledig objectief is…
# VoetnotaGuido Aerts 20-12-2019 10:23
Dit is nu precies wat ‘hackers’ doen, Vera. Binnendringen in het systeem en dan de boel verpesten. Zelf stond ik ook een tijdje in de top 30 maar weet ‘begot’ niet wie er op mij zou kunnen gestemd hebben. Hier en daar heb ik wel enige vermoedens maar ‘opgetrommelde’ familieleden of vrienden waren het niet, dat weet ik wel zeker. De redactie meldde mij reeds dat ze een en ander aan de werkwijze gaan aanpassen maar voor onterechte winnaars gaan wij niet applaudisseren.
# RE: Voetnotaatje Voor Vera en LievenLieven Vandekerckhove 20-12-2019 19:09
Dag Vera en dag Guido,
ik heb wat de grond van de zaak betreft al via een bericht aan Guido gereageerd. Daarnaast: wat de uitslag ook moge zijn, er is nog altijd iets heel moois aan deze schrijfwedstrij d: dat Vera en ik langs die weg een koningspaar zijn gaan vormen. Hoe zullen we dat vieren, Vera? ;-)
# Ware liefdeGuido Aerts 19-12-2019 11:19
Ik ben nog steeds zeer trots op de openhartoperati e die ik jaren geleden uitvoerde op de knuffelbeer van mijn dochter. Je ziet het litteken maar hij zit na een vijfenveertig tal jaren nog flink rechtop.
# TerechtVera Bijma 19-12-2019 11:56
Daar mag u zeker trots op zijn. Zo'n lievelingsknuff el is onmisbaar. Knap werk!
# RE: Ware liefdeLieven Vandekerckhove 19-12-2019 10:41
Je zal het niet geloven, Vera, maar mijn oudste dochter heeft haar konijntje tot in het middelbaar onderwijs mee in bed genomen. Het zag er naderhand ook maar belabberd uit. :-)
# SchattigVera Bijma 19-12-2019 11:54
Dat geloof ik meteen, Lieven! :lol:
Ik zie dat hier ook nog wel gebeuren.
PS er staat inmiddels een foto bij (bedankt, redactie!)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Cursiefje
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Kapot

Geschreven door Annick Waegeman. Geplaatst in Column.
Mijn keukenklok is al een tijdje kapot. En deze week heeft mijn microgolfoven er ook de brui aan gegeven. Ze hebben allebei 15 jaar trouw hun dienst bewezen dus ik mag nie...
Actuele Top 3 van deze rubriek

ZEN

22, mrt, 2020 Diane Thone

In haar blauwbebloemde kleed

30, apr, 2020 Lieven Vandekerckhove

Eerst even de wereld redden

23, apr, 2020 Vera Bijma
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!