1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Vroeg op

Publicatie op : 03-06-2021

"Ik ontvang graag feedback"

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Vroeg op

125 Hits.

‘Flauwekul,’ zegt mijn vrouw in reactie op mijn opmerking dat ik gefladder hoor. Het is drie uur ‘s nachts. Niet de meest gunstige tijd om mijn vrouw wakker te schudden. ‘Ik lag net zo lekker te dromen, en nu dit. Je ziet ze vliegen, ga slapen man.’ De flodderaar komt mij te hulp en scheert over haar hoofd.

‘Verrek, je hebt gelijk. Een vleermuis. Hoe heb jij die binnengekregen?’ 

Ik duik onder het dekbed en denk er het mijne van. Het hoeft ook maar een dag mooi weer te zijn, of zij gooit alle deuren en ramen open. Frisse lucht, ze is er gek op. Hoe vaak heb ik haar al niet gezegd dat zij ons huis verandert in een lokdoos voor ongenode bezoekers. Nu is het echter geen tijd voor verwijten, ik heb haar hulp nodig, doodsbang als ik ben voor alles dat vliegt. 

‘Hoe kun je ook al weer een vleermuis verjagen,’ fluister ik in haar oor.

‘Je mag ze niet verjagen, het is een beschermde diersoort,’ zegt ze. 

Dat weet zij dan weer, maar zal dat onder de nieuwe dierenwet ook gelden?, denk ik terwijl ik uit bed stap. ‘Ik ga het even opzoeken op de IPad, want met een vleermuis in de slaapkamer doe ik geen oog meer dicht.’

Als ik beneden in de huiskamer zit, hoor ik mijn vrouw boven aan het raam morrelen. Ik lees: Als vleermuizen zich bedreigd voelen kunnen ze met hun scherpe tandjes bijten (website landschapsbeheer Zeeland). Ik weet genoeg: De ramen staan open, mijn vrouw ligt waarschijnlijk weggedoken onder het dekbed en ik blijf zitten waar ik zit en schrijf aan de eettafel dit cursiefje. Na een halfuur hoor ik hoe mijn heldin boven de ramen sluit. Althans, ik hoop dat zij het is. Mijn vrouw kan rustig slapen, maar ik vertrouw het niet. Dit stukje is af, mijn nacht voorbij. Ik schiet in de kleren en trek de wandelschoenen aan. Komende nacht laat ik mij verrassen, dan wacht ik af of onze fladderaar toch niet alsnog achter de kledingkast zit en het feest opnieuw gaat beginnen. Het feest van nooit meer slapen. 

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

06.06.21
Feedback:
Komisch geschreven. Ik snap 't wel, zou me ook een held op sokken wanen met vliegend ongedierte in de slaapkamer, brr.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Eelco 09.06.21
  Bedankt voor de positieve reactie, Tryntsje. Elk nadeel heeft zijn voordeel moet je maar denken. Het avontuur leverde in ieder geval een cursiefje op.
04.06.21
Feedback:
Leuk geschreven!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
03.06.21
Feedback:
Met zeer veel plezier gelezen.🦇
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Bericht uit het pre-coronatijdperk
1056
Lezen?
Column
Aan de basis
760
Lezen?
Column
IC-plekken
667
Lezen?
Televisie
665
Lezen?
55 woordenverhaal
Jarig
663
Lezen?