SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Vriendendienst

Publicatie: | Robert Beernink
‘Ik neem helemaal geen schuld op mij!’
De man kijkt nerveus naar de dames en heren in zwarte toga’s met witte befjes tegenover hem.
‘Het zijn ernstige vergrijpen, meneer!’ De melodieuze altstem daalt neer op de rechtszaal, nodigt hem uit tot zingen, maar de adem stokt in zijn keel. ‘Uw kennis wordt verdacht van stelen van bankpassen, afkijken van pincodes en vooral ouderen gewetenloos beroven van hun geld.’
‘Daar heb ik niets mee te maken. Ik ben geen ezel!’
De officier van justitie fronst. ‘O nee? Waarom bent u dan hier?’
‘Ik neem het alleen maar voor hem op!’
 
Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
01.10.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
raar dat nie and nog op dit verhaal heeft gereageerd zeg. Ik vind het erg goed en geef je vier sterren en een dikke pluim. Groetjes van Ingrid Karsten
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.